ΠΟΙΟΣ Ο ΣΙΣΑΙ, ΠΟΙΟΣ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Πηγή: INTIME
 

Μία ακόμα νίκη του Παναθηναϊκού, με σκόρερ πάλι τον Μπεργκ. Αυτός είναι ο άνθρωπος της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, ο Μπεργκ. Η ομάδα κάνει ένα πρωτάθλημα πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο, μέχρι που έπιασε τους ίδιους πόντους με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό κι αυτός που μάζεψε όλα τα λεφτά είναι ο Μπεργκ. Όχι κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής, όχι ο προπονητής, όχι ο πρόεδρος.

Έτσι είναι. Κάποιος μαγνητίζει την αγάπη των οπαδών και το ενδιαφέρον των αντιπάλων όταν η ομάδα κάνει νίκες, ξεχωρίζει. Στον Παναθηναϊκό είναι αυτός που κάνει τα γκολ. Είναι αυτός που κάνει τη δουλειά για την οποία τον φέρανε στην ομάδα. Ο Μπεργκ.

Καμμία σχέση με τον λατρεμένο Σισαί. Άλλης κοπής σκόρερ. Όπως είχε πει ο Βαζέχα προτιμητέος είναι ο Σουηδός από τον Γάλλο, αν και δεν πέφτει σύγκριση. Ποια σύγκριση; Για ποδόσφαιρο μιλάμε, για ποδοσφαιριστές, για ανθρώπους, όχι για μοντέλα εργοστασιακά, όχι για κατασκευάσματα.

Δεν υπάρχει σύγκριση. Ο Βαζέχα π.χ. είναι ο Βαζέχα. Ο Σισαί είναι ο Σισαί, ο Μπεργκ είναι ο Μπεργκ. Διαλέγεις και παίρνεις. Άλλος ο ένας, άλλος ο άλλος. Ασφαλώς συμφωνώ με τον Βαζέχα που προτιμάει Μπεργκ διότι ο Γάλλος είναι φιρμάτος και ηφαιστειώδης,  με συνέπεια η ομάδα να προσαρμόζεται σ' αυτόν, ενώ αντίθετα ο Σουηδός προσφέρεται να είναι περισσότερο προσαρμοστικός.

Διαβάστε ακόμα:

Κουνέλι από το καπέλο του Παναθηναϊκού