ΘΑ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΜΑΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

 

Ο Μόγιες ανέλαβε την ευθύνη και πάντα θα την αναλαμβάνει. Αυτό μας είπε μετά τη νέα τριάρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αύτη τη φορά από τη συμπολίτισσά Σίτυ. Πάλι χωρίς να ακουμπήσει την μπάλλα (στη φωτό ο Ντζέκο πανηγυρίζει μπροστά στους Φέρντιναντ και Φελαϊνί).

Τι σημαίνει, ρε, αναλαμβάνω την ευθύνη. Τίποτα. Αναλαμβάνω την ευθύνη, είναι μια μετέωρη φράση, εκτός κι αν συνοδεύεται από μια ακόμα. Για παράδειγμα, θα αυτομαστιγώνομαι 100 φορές την ημέρα, θα γράψω 50 φορές στο τετράδιό μου Δεν θα ξαναφήσω τον Γκιγκς στον πάγκο ή, Παραιτούμαι.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη πάντως την έχει ο Φέργκυουσον που δεν ενημέρωσε τον αντικαταστάτη του αναλυτικά για το τι παραλαμβάνει. Ότι  οι  περισσότερες από τις βεντέτες είναι παίκτες καμένοι. Και ακόμα ο σερ  δεν είπε του Νταίηβιντ ότι πρέπει να δείξει σ όλους ποιο είναι το αφεντικό. Με μία άλλη κουβέντα ο Μόγιες να απαιτούσε μεγάλο πακέτο για μεταγραφές.

Ο Μόγιες έφτιαξε το όνομά του στην Εβερτον. Πώς; Με μικρό μπάτζετ έκτιζε ομάδες, οι οποίες κατάφερναν να είναι πολύ υψηλώτερα στη βαθμολογία συγκριτικά με το κόστος τους. Στο Μάντσεστερ, όμως, το έργο είναι διαφορετικό. Στόχος τα κύπελλα, τα πρωταθλήματα και αυτά δεν μπορείς να τα κατακτήσεις, ειδικά στην Αγγλία, με φτηνιάρικους παίκτες και τελειωμένες φίρμες.

Αυτό θα πούν τα 50 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον  πλανήτη της Γιουνάιτεντ που έχει υποχρέωση να κρατάει ψηλά το σήμα της και όχι να ακούει τον κουμανταδόρο να ...αναλαμβάνει την ευθύνη σαν ένας παράνομος τρομοκράτης.

Ο σερ Αλέκος έχει την ευθύνη. Ή, έκανε λάθος στην επιλογή του διαδόχου του ή, σκόπιμα πρότεινε προπονητή με φιλοσοφία και πρακτική έξω από το πνεύμα λουσάτης και «ιμπεριαλιστικής» ομάδας. Είναι, ρε, η Μάντσεστερ αυτή; Μια μικρομεσαία ομάδα είναι.

Διαβάστε ακόμα:

Ρεάλ - Μπάρτσα στη σκηνή του θεάτρου