ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ

ΠΗΓΗ: Intime
 

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Τι λες; Ότι ο φανατισμός έχει αγριέψει πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Όπως το λέω. Τον τόνο της γελοιοποίησης που χαρακτηρίζει την ποδοσφαιρική αντιπαλότητα σήμερα τον δίνει η πιτσιρικαρία. Η νεολαία των 20-24 χρονών κυρίως. Η νέα γενηά. Φοβερά πράγματα. Λες και τους έχει βαρέσει μία άγνωστη επιδημία, ένα άλλο AIDS.

Γελοιοποίηση βέβαια του φανατισμού όταν εκδηλώνεται περισσότερο όταν σκαρτεύει το πρωτάθλημα από την μία κι από την άλλη τα αίτια θα πρέπει να αναζητούνται σε εξωποδοσφαιρικά αίτια. Ανεργία, απραξία, αφραγκία και ο άλλος για να δείξει την ύπαρξη της ανυπαρξίας του μ' ένα κάρο μαλακιούλες την πέφτει στη μπάλλα βγάζοντας στον αέρα οργισμένος δήθεν την αδικία του.

Τελικά, μάλλον μία “προσωπική” υπόθεση είναι η σχιζοφρενής στην πραγματικότητα αντίδραση του οπαδού, που τόσο ενωρίς καθίσταται μοντέλο γραφικού, παρά η έκφραση συλλογικού πόνου, καταπίεσης, διαμαρτυρίας.

Πριν από 40 χρόνια έσκασε μύτη στον Κορυδαλλό μία παρέα από φρικιά που έκανε νταηλίκια στο όνομα της Προοδευτικής. Άρπαζαν μπουφάν από οπαδούς του Ιωνικού, τσακωνόντουσαν με τους άλλους του Αιγάλεω, και έκαναν κρα για τσαμπουκάδες στους δρόμους, στην πλατεία Ελευθερίας. Ο χουλιγκανισμός είχε ανοίξει την πόρτα της ποδοσφαιρικής τρέλλας και στην Ελλάδα. Σήμερα με το ίντερνετ ξεβρακώνεται η μαλακία του επαναστάτη χωρίς αιτία.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγαλύτερο λάθος του Μαρινάκη