ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΠΕ ΚΑΛΑΘΗ

 

Αυτό πάλι πρώτη φορά το άκουσα. Τι,όμως, να περιμένεις από έναν πολιτικό, από έναν συνδικαλιστή, από έναν εκπρόσωπο συντεχνίας. Ο λόγος για τον Ελληνοαμερικάνο μπασκετμπωλίστα Νικ Καλάθη, πρώην του Παναθηναϊκού, που πιάστηκε ντοπαρισμένος στο ΝΒΑ.

«Άδικο να ξευτυλίζεται ο Καλάθης όταν η ουσία που πήρε δεν τον βοήθησε...». Αυτό το τερατώδες υποστήριξε ο πρόεδρος του σωματείου μπασκετμπωλιστών, για να δικαιολογήσει τον συνάδελφο. Μιλάμε ότι στα χρονικά του ντόπιγκ δεν έχει ματαγίνει. Δεν έχει ειπωθεί ξανά τέτοια χοντράδα.

Η ουσία tamoxifen είναι απαγορευμένη. Τελειώσαμε. Το πήρες το φαρμάκι; Είσαι ένοχος. Τελειώσαμε. Το αν “έπιασε” ή, όχι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Συμπλήρωμα, ξεσυμπλήρωμα, πες το όπως θες, είναι στη λίστα. Και δικαίως, διότι είναι πράμα δυνατό, το χρησιμοποιούν γυναίκες για τη θεραπεία του καρκίνου στο μαστό. Και οι αθλητές το παίρνουν για να αποφύγουν τις παρενέργειες από τη χρήση στεροειδών.

Το σοκ, λέω εγώ, δεν είναι ότι βρέθηκε ντοπαρισμένος ο Καλάθης, αλλά ότι στο βιβλίο Γκίνες θα γραφτεί η “πρωτιά” του προέδρου των μπασκετμπωλιστών. Είναι ο πρώτος που δήλωσε ότι πρέπει να αθωώνεται ο ντοπαρισμένος όταν το “συμπλήρωμα” δεν ανεβάζει την απόδοση του.

Διαβάστε ακόμα:

Και οι 7 δεν είναι υπέροχοι