ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΑΡΚΑΡΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΔΕΡΟΝ

 

Κάποτε ο Αμπράμοβιτς είχε διώξει τον Μουρίνιο επειδή, λέγεται, ήθελε να βλέπει επιθετικό ποδόσφαιρο από την Τσέλσυ. Οι διάδοχοι τού Πορτογάλου δεν κατάφεραν να αλλάξουν την αμυντική του φιλοσοφία. Ούτε ακόμα ο Ντι Ματέο ο οποίος με πολύ τύχη και μπόλικο κατενάτσιο πρόσφερε στον Ρώσο το τσάμπιονς ληγκ.

Ο Ζοζέ επέστρεψε χωρίς καμμία διάθεση να διαφοροποιήσει τις συνήθειές του. Οταν ο αντίπαλος είναι στο ίδιο επίπεδο, ειδικά εκτός έδρας, ο απόλυτος στόχος είναι να του "χαλάσει" το παιχνίδι. Πριν λίγο καιρό στο Παρίσι η προσέγγιση ήταν πιο χαλαρή με συνεπεια να παλεύει η Τσέλσυ για την ανατροπή. Όχι ξανά.

Ο Μουρίνιο πάρκαρε το λεωφορείο μέσα στο Καλδερόν. Αρχικά μπροστά από τον Τσεχ και στη συνέχεια, όταν τραυματίστηκε ο Τσέχος, για να προφυλάξει τον συνταξιούχο γκολκήπερ ονόματι Σβάρτσερ. Στα παπάρια τού κοντοπούτανου το θέαμα που απαιτεί ο κόσμος από έναν ημιτελικό του τσάμπιονς ληγκ.

Η Ατλέτικο είχε την κατοχή, δεν απειλήθηκε, αλλά δεν είχε πολλές ιδέες για να γίνει επικίνδυνη η ίδια. Ο "Τσόλο" Σιμεόνε τα βρήκε μπαστούνια, όμως δεν τον ξεγράφω. Είχε πιο δύσκολη δουλειά από τον Μουρίνιο. Έπρεπε να δημιουργήσει παιχνίδι κι όχι να καταστρέψει.

Περιμένω να δω τι θα γίνει στην Αγγλία. Εκεί που θα αντιστραφούν οι ρόλοι. Αναμενόμενο, άλλωστε, η Ατλέτικο, μια ομάδα υπόδειγμα όταν βρίσκει το χώρο να απλωθεί και να τρέξει, και με την πίεση να παράγει αποτέλεσμα στη ρεβάνς, να γίνει πιο δημιουργική.

Διαβάστε ακόμα:

Γαμπρός με προίκα και ο Βαλβέρδε