ΣΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝΛΩΝΑ

 

Πέρυσι τέτοια εποχή η Μπάγερν έριχνε 4 γκολ στο Καμπ Νου στη φτιαγμένη από τον Γκουαρδιόλα Μπαρτσελώνα. Παρηκμασμένοι ελαφρώς οι Καταλανοί γίγαντες, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας.

Τότε η Μπάγερν είχε ευθεία, βαυαρική προσέγγιση στο παιχνίδι της. Χωρίς τσαλίμια, τίκι τάκα και πασούλες ακαδημαϊκές. Βαράγε στο ψαχνό με ισοπεδωτικό τρόπο. Αυτή που είδαμε χθες στη Μαδρίτη δεν είναι Μπάγερν. Είναι μια Μπαγερνλώνα που ακόμα δεν έχει μάθει καλά το μάθημά της.

Μπορεί στο τέλος της ημέρας να θριαμβεύσει η γερμανική ομάδα. Να υπερασπιστεί τον τίτλο της, κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν στην εποχή του τσάμπιονς ληγκ. Εκτιμώ, πάντως, ότι η αλλαγή που επιχειρεί ο Γκουαρδιόλα είναι σχεδόν γενετική και δεν είμαι σίγουρος αν θα βγει σε καλό στην Μπάγερν σε βάθος χρόνου.

Ο συμπαθής και ικανότατος Πεπ δεν έχει ευθύνη γι' αυτό. Ο ίδιος προσελήφθη να κάνει παιχνίδι στο δικό του γήπεδο. Δεν συμβιβάζεται με Οκτόμπερφεστ και βαυαροκαταστάσεις. Προσπαθεί να απλώσει την καταλανική κουλτούρα σε μια περιοχή που έχει μάθει να ζει στο εντελώς αλλοιώς. Γίνεται; Ζόρικο...

Διαβάστε ακόμα:

Δεν γίνεται Μπαρτσελώνα η Μπάγερν