ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ... ΓΛΑΣΤΡΑ

Πηγή: INTIME
 

Κοινωνικό αγαθό είναι το ποδόσφαιρο. Ένα θέαμα, μια λαϊκή διασκέδαση για όλον τον κόσμο. Για όλες τις τάξεις. Πλούσιους και φτωχούς. Το Νο1 “φάρμακο” που σε κάνει να δραπετεύεις, για λίγες ώρες, από το μαγγανοπήγαδο της καθημερινότητας είναι το αθώο ποδόσφαιρο.

Στην γραφική ακόμα Ελλάδα το ποδόσφαιρο, σα μια οργανωμένη ιδιωτικού χαρακτήρα εκδήλωση, δεν έχει ενταχθεί κοινωνικά με τον πρέποντα, με τον πολιτισμένο τρόπο. Η αδυναμία του κράτους να παρέμβει, σα μηχανισμός αστυνομίας και δικαιοσύνης, για να προστατεύσει το εν λόγω κοινωνικό αγαθό, εκδηλώνεται πανηγυρικά στα γήπεδα.

Η μπάλλα δεν είναι αθλητισμός. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν αθλητές, ούτε καν αθλούμενοι. Στην πραγματικότητα το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανία θεάματος. Και όποια χώρα δεν το αντιμετωπίζει σαν υπόθεση μπίζνες, σαν έναν τομέα της εθνικής οικονομίας, χαρακτηρίζεται από νοσηρότητα.

Τι γίνεται στην Ελλάδα; Αυτό που θα δούμε στον τελικό του κυπέλλου, αυτό γίνεται. Επίπεδο γλάστρας, τόσο χαμηλά, καμμία σχέση με το κυπαρίσι. Πάνω απ' όλα η ομαδάρα μας. Στην Ευρώπη, απεναντίας, υπεράνω της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Και υπεράνω του πρωταθλήματος είναι το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

Το δίκιο του εργάτη στον τελικό