ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΚ Η, ΤΟΝ ΣΑΒΙΟΛΑ;

Πηγή: INTIME
 

Παίρνει παίκτες η ΑΕΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτιάξει και ομάδα. Έχει ενισχυθεί η ομάδα με ποδοσφαιριστές πράγματι καλύτερους απ' αυτούς που έχει. Και λοιπόν;

Θα σου πω κάτι άλλο. Έστω ότι αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι παίκτες του σούπερ ληγκ. Δεν είναι σίγουρο ότι αν τους αποκτήσει η ΑΕΚ, η όποια ομάδα, θα καταστεί και η καλύτερη στο πρωτάθλημα.

Ασφαλώς και μιλάμε ακαδημαϊκά. Σεμιναριακά. Ούτε οι πιο ακριβές μεταγραφές είναι δεδομένο πως ανεβάζουν αγωνιστικά μια ομάδα. Όχι, βέβαια. Πάμφθηνος ο Μπέργκ σε σύγκριση με τον πανάκριβο Σαβιόλα. Καμμία σχέση η προσφορά του Σουηδού στον Παναθηναϊκού μ' εκείνη του Αργεντινού στον πρωταθλητή.

Η ΑΕΚ, δηλαδή τα στελέχη της ΠΑΕ, θα κριθούν από τις επιλογές τους στους συγκεκριμένους εκείνους ποδοσφαιριστές που έχει ανάγκη ο σχεδιασμός εν όψει της συμμετοχής της μετά από ένα χρόνο στην σούπερ ληγκ. Είπαμε. Το να πάρεις παίκτες, φιρμάτους και έμπειρους, δεν λέει τίποτα. Μετράει ποιους παίκτες ψωνίζεις. Και ποιος μηχανισμός στην ΠΑΕ υπάρχει, που θα τους διαχειριστεί, τόσο αγωνιστικά, όσο και επενδυτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Τα θεμέλια της ΑΕΚ