Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Πηγή: INTIME
 

Αυτό που δεν ξέρω, και δικαιολογημένα δεν το ξέρω, είναι σε ποιον ανήκει ο χώρος που βρίσκεται το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Λίγο μ' ενδιαφέρει εάν ιδιοκτήτης της έκτασης είναι πράγματι ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο Δήμος Αθηναίων, το κράτος, ο κάθε.

Αυτό που μ' ενοχλεί είναι ότι κυριαρχεί μια αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το πόσο χύμα είναι η κοινωνία στην οποία κυκλοφορούμε.

Ρε, πλάκα κάνετε όλοι σας; Μας τα έχετε πρήξει με τη διπλή ανάπλαση, με τα οράματα και τα σχέδια που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Αθήνας. Και βγαίνει ο Αλαφούζος, ένας επιχειρηματίας, ένας εκπρόσωπος μιας ανώνυμης εταιρείας, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και λέει αποφασίσαμε να φτιάξουμε το γήπεδό μας, να το αναμορφώσουμε, να το εκσυγχρονίσουμε, διότι είναι δικό μας, διότι έτσι γουστάρουμε.

Γι' αυτό σου λέω. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει το σωστό, το νόμιμο, ούτε ξέρεις τι ισχύει. Αυτό που παίζει μπάλλα είναι ο τσαμπουκάς της ομάδας. Η δύναμη που έχει μια δημοφιλής ομάδα. Ο άλλος βάζει μπροστά τον Ολυμπιακό και θα πάρει τον Δήμο Πειραιά. Και δεν θα κάνει ο Αλαφούζος ό, τι θέλει στο γήπεδο που δεκαετίες παίζει ο Παναθηναϊκός;

Διαβάστε ακόμα:

Το παρασκήνιο με Μαρινάκη στο Δήμο Πειραιά