ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πηγή: INTIME
 

Έκανε τα βεντετιλίκια του στην εθνική ομάδα ο διεθνής κυνηγός του Ολυμπιακού, αλλά οι άλλοι ποδοσφαιριστές την περνούσαν ντούκου τη δουλειά. Παραμονές κρίσιμου αγώνα ήντουσαν, μην κάνουν θέμα.

Ο δικός σου, όμως, συνέχιζε την ίδια βιόλα. Και στην προτελευταία προπόνηση και στην τελευταία προκαλούσε. Μέχρι που δεν άντεξε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Με αφορμή τον τσαμπουκά Κατσουράνη-Μανιάτη, που προκαλεί πονοκέφαλο στην εθνική ομάδα, αναφέρομαι σ' ένα άγνωστο περιστατικό που ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Παραμονές του παιχνιδιού Ελλάδος-Ρωσίας, στο Καυταντζόγλειο, το 1977. Φοβερό γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου και νίκη 1-0 της Ελλάδος.

Ο Γαλάκος, τότε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, πριν πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, έκανε τα δικά του, έλεγε τα δικά του. Παθητική η αντίδραση των άλλων διεθνών. Και, τελικά, ο Άγγελος Αναστασιάδης, μπροστά σ' όλους, έβαλε στη θέση του τον Μάικ Γαλάκο.

“Κάτσε καλά! Αυτά που ξέρεις, στον Ολυμπιακό, όχι εδώ! Εδώ είναι εθνική ομάδα. Δεν θα στο πω για δεύτερη φορά. Μαζέψου!”.

Η σκηνή έγινε στα αποδυτήρια. Σα βρεγμένη γάτα ο Γαλάκος αποσύρθηκε σε μία γωνία. Τσιμουδιά δεν έβγαλε. Κιχ.

Για την Ιστορία. Στο επόμενο ματς, τελευταίο του ομίλου, στο Νεπ Στάντον, σήμερα Πούσκας στάδιο, μέσα σε επτά λεπτά η Ουγγαρία μας νίκησε 2-0 και πήγε αυτή στο μουντιάλ της Αργεντινής.

Διαβάστε ακόμα:

Κανένα πρόβλημα με την ποινή στον ΠΑΟΚ