ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΓΑΛΟ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ

 

Ένα καφενείο είναι η Βραζιλία. Να ξέρουμε τι λέμε. Δεν είναι μια αξιοσέβαστη κοινωνία με κράτος οργανωμένο που ελέγχει τη σακούλα. Μία χύμα κατάσταση είναι η πατρίδα του Πελέ.

Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το φυσικό ποδόσφαιρο, όχι το τεχνοκρατικό με τα κατενάτσια, γι' αυτό είμαστε με την Βραζιλία, όμως όχι και να κλείνουμε τα μάτια. Να μη βλέπουμε ότι οι άνθρωποι, ακόμα και στο μείζον θέμα που λέγεται εθνική ομάδα, λειτουργούνε καφενειακά. Μια ζωή.

Ο κύριος Ζερόμ Βάλκε δεν είναι της αντιπολίτευσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι ο Νο2 της FIFA, μετά τον Γιόζεφ Μπλάτερ. Και η πρώτη μπίζνα της FIFA είναι το μουντιάλ. Και έρχεται ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας συνομοσπονδίας και λέει: Πάρτε τα μέτρα σας, φίλαθλοι, τουρίστες και εθνικές ομάδες, όταν θα πάτε στην Βραζιλία.

Αν δεν φροντίσετε εσείς οι ίδιοι πού θα κοιμηθείτε, πού θα φάτε, πώς θα κινηθείτε, θα τα βρείτε σκούρα. Βραζιλία είναι αυτή, όχι Γερμανία.

Τι είπε ο άνθρωπος; Το ότι μία Ελλάδα ανέλαβε ολυμπιακούς αγώνες δεν σημαίνει πως είναι μία χώρα με υποδομές να φιλοξενήσει τόσο μεγάλη διοργάνωση. Καφενείο είναι και η Βραζιλία άσχετο αν έχει 300 εκ. Πληθυσμό, 30 φορές περισσότερο από την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος είναι ο μπαμπάς της εθνικής ομάδος;