ΕΝΑΣ ΜΥΘΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

 

Αν έρθει στην εθνική ομάδα ο Ταρντέλι πακέτο με τον Γκατούζο, τότε αλλάζει το πράμα. Δεν μπορώ να έχω ενστάσεις. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί στην πρόσληψη του Ρίνο, τάκλιν στην καρωτίδα, Γκατούζο.

Μιλάμε για μια από τις πιο μυθικές μορφές στην πρωτογενή και πραγματική κουλτούρα του ποδόσφαιρου. Τι είναι η μπάλλα, αγαπητέ μου. Λαϊκό άθλημα και ανδρικό. Αν είχε ανθρώπινη μορφή πώς θα ήταν; Όπως ακριβώς ο Τζενάρο Γκατούζο. Γι’ αυτόν μιλάμε.

Ένα παιδί από την Καλαβρία που προτιμούσε την καρμπονάρα της βουνίσιας ιταλιάνας μάνας του από τα γκουρμέ εστιατόρια που λάνσαραν οι κυριλέδες συμπαίκτες του, ακόμα κι όταν σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Μιλάμε για το αμυντικό χάφ που σκαμπίλησε τους υπερόπτες της μπάλλας, όπως κάποιους Ιμπραήμοβιτς. Ο Ρονάλντο τη γλύτωσε γιατί δεν πέρασε από τα μέρη του Τζενάρο. Όπως και κάποιοι  κωλοπαιδαράδες, σαν εκείνον τον τσάμπα μάγκα Δανό ονόματι Πάουλσεν.

Γράφτηκε, λοιπόν, ότι ο πρώην παίκτης της Μίλαν θα σαπορτάρει την πρώτη επιλογή της ΕΠΟ. Αν η εθνική είναι να πάρει έναν άοσμο προπονητή, όπως ο Ταρντέλι, ας έρθει μαζύ του και ο αρχιδάτος Τζενάρο. Πιθανότατα δεν θα γίνει σπουδαία δουλειά, αλλά εμείς θα περάσουμε καλά και οι διεθνείς χειρώτερα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός, η Γιουβέντους και το ...διαζύγιο