ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΥ ΜΟΥ... ΘΑΝΑΤΟΣ!

Πηγή: INTIME
 

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι γνήσιο παλληκάρι. Αυτός είναι. Αυτός που είναι. Δεν σου κρύβεται, άλλωστε δεν έχει την ικανότητα να παρουσιάσει πρόσωπο διαφορετικό. Υπ' όψιν, ένας άνθρωπος είναι δύσκολο να αλλάξει. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια του η ύπαρξη είναι δεμένη με αρχές, με αξίες ζωής που τις έχει υιοθετήσει μέχρι θάνατο.

Ο γάμος, κατά τον θεοσεβούμενο Άγγελο Αναστασιάδη, είναι ευλογημένος από τον Κύριο. Δεν είναι μια απλή συμφωνία, μια χωρίς ουσία συνεργασία αυτή ανάμεσα στις δύο πλευρές, του ΠΑΟΚ και του Αναστασιάδη. Είναι γάμος. Όπως η ομάδα περιμένει, ποντάρει στον προπονητή, έτσι κι αυτός απαιτεί ο ΠΑΟΚ να ξεχάσει τις αμαρτίες που τον οδηγούν στην αυτοκαταστροφή.

Ο Γερμανός Καρλ Χάινς Πφλίπσεν μία απίθανη μέρα ξέσπασε στον προπονητή του: «Ο Αναστασιάδης δεν συμπεριφέρεται το ίδιο σ' όλους τους παίκτες. Κάνει διακρίσεις. Μου έβαλε πρόστιμο 100.000 δραχμές γιατί άργησα στην προπόνηση, όμως δεν τιμώρησε και τους άλλους που καθυστέρησαν. Ούτε παρατήρηση τους έκανε. Έτσι δεν λειτουργεί μία ομάδα...».

Ποια ήταν η αντίδραση του προπονητή του Παναθηναϊκού; Στην συνέντευξη τύπου, μάλιστα, αιφνιδίασε: «Με βρίζετε, αλλά εγώ χαίρομαι! Ναι, χαίρομαι! Θα είχα πρόβλημα αν με χειροκροτούσατε...».

Πολύ μεγάλη κόντρα είχε ο Αναστασιάδης με την πανάκριβη μεταγραφή του Πορτογάλου Πάουλο Σόουζα, ενός παίκτη που η συμπεριφορά του στον Παναθηναϊκό ήταν καθημερινή σχεδόν τροφή για να τον ειρωνεύεται, να τον χλευάζει ο αποδυτηριάκιας από τον “ΦΙΛΑΘΛΟ”. Και μαζύ να κοροϊδεύει τη διοίκηση του Παναθηναϊκού που έφερε ένα τόσο ακριβοθώρητο τουρίστα.

Ο Αναστασιάδης πάλι στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το θέμα μας. Για να είμαι έγκυρος συλλέγω απ' αυτά που έχει γράψει στο βιβλίο του ο Μένιος Σακελλαρόπουλος. Από τις αναμνήσεις του στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού:

«Έκρυθμη η κατάσταση στα αποδυτήρια πριν αρχίσει το παιχνίδι Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός για το τσάμπιονς ληγκ. Παραμονές της αναχώρησης στην Αυστρία ο Αναστασιάδης τράβηξε την περόνη από την χειροβομβίδα με στόχο τον Πάουλο Σόουζα. «Δεν γίνεται άλλοι να τραβάνε το κουπί κι άλλοι να παίζουν δέκα λεπτά και να τους θεωρούν ήρωες. Δεν γίνεται».

Ο ιταλομαθής Σόουζα ένοιωθε κι αυτός ότι μύριζε μπαρούτι. «Φαίνεται ότι ενοχλώ ακόμα κι όταν δεν παίζω. Δεν θα ξαναμιλήσω ό, τι κι αν συμβεί...» μουρμούρισε στον δημοσιογράφο Μανώλη Σαριδάκη.

Ο Παναθηναϊκός ζούσε μέρες χωρισμού, εμφανίστηκε τόσο κακός που η Στουρμ έδειχνε υπερομάδα. Μετά το 1-0 ο Αναστασιάδης ρίχνει στο 66 τον Σόουζα και πέντε λεπτά αργότερα η Στουρμ κάνει το 2-0. Από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγονται... άριες. Οι κορώνες και... οι κοτρώνες έπεσαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Το παλληκάρι δεν μπορεί να περπατήσει, δεν μπορεί...».

Την επομένη αναστέναξαν τα βουνά της Παιανίας από τις φωνές του Αναστασιάδη: «Ποιοι είναι μαζύ μου; Οι υπόλοιποι, θάνατος! Το ακούτε; Θα-να-τος!».

Η ομάδα έπαιξε στο Γκρατς με τους Νικοπολίδη, Σάριτς, Ολιβάρες (Μπόατεγκ), Χέρικσεν, Γκούμας (Νασιόπουλος), Βόκολος, Μπασινάς, Κουτσουρές, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (Σόουζα), Βαζέχα.

Διαβάστε ακόμα:

Από τους Γκουμομπασινάδες στον Μπούρμπο