ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

 

Ποιο ήταν το πραγματικά μεγάλο λάθος από διαιτητή στο μουντιάλ; Πολλοί είναι οι διαιτητές που έγιναν διάσημοι μέσα από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μάλλον μέσα από λάθη που έκαναν σε σημαντικά παιχνίδια. Αυτή είναι η μοίρα του διαιτητή. Θυμούνται όλοι τα χοντρά του λάθη, με τα σωστά του σφυρίγματα περνάει απαρατήρητος…

Γράφει ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΓΑΡΤΑΝΗΣ στο περιοδικό «REFEREE»:


Το πρώτο πραγματικά μεγάλο λάθος έγινε το 1930 στο παιχνίδι Αργεντινής-Γαλλίας από τον Βραζιλιάνο διαιτητή Ζιλμπέρτο ντε Αλμέιδα Ρέγκο. Η Αργεντινή είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ από το 81 με απευθείας φάουλ του ηγέτη της Μόντι, τον οποίο ο Βραζιλιάνος άφηνε να φιλοδωρεί με δολοφονικά τάκλιν τους αντιπάλους του, αλλά η Γαλλία παρότι αγωνιζόταν με 9 παίκτες, λόγω τραυματισμών, δεν έδειχνε να τα παρατάει.

Στο 84’ σε μια μπροστινή μπαλιά ο Λανζιλέ βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αργεντινό γκολκίπερ, αλλά σταματάει επειδή ο Ρέγκο σφύριξε τη… λήξη του αγώνα. Αμέσως δέχτηκε επίθεση από όλους τους Γάλλους παίκτες, που τον παρότρυναν να δει το ρολόι του. Ο Ρέγκο στην αρχή επέμεινε ότι το ματς είχε τελειώσει, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφασή του!

Κάλεσε, λοιπόν, τους Αργεντινούς από τα αποδυτήρια (!!!), όπου είχαν ήδη αποσυρθεί, και ξεκίνησε πάλι τον αγώνα με ελεύθερο. Στα λεπτά που απέμειναν τίποτα δεν άλλαξε και οι Γάλλοι έμειναν με το παράπονο, αφού δεν τους παρουσιάστηκε άλλη τέτοια ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμα:

Για να γλυτώσει η Εθνική τις τεσσάρες