ΤΑ ΜΠΛΟΥ ΤΣΙΠΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

 

Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι γνωστό ότι στον πόλεμο υπάρχουν προγνωστικά, όμως όχι στο ποδόσσφαιρο. Κανονικά εδώ τελειώνει η κουβέντα, εν όψει μουντιάλ με τη σύσταση του αποδυτηριάκια να το παρακολουθήσετε με σκέψη ποδοσφαιρική, όχι τζογαδόρικη. Μόνον έτσι θα το χαρείτε.

Ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος και όποιος άλλος μέγας, στρατηλάτης κι όχι, να φορέσει φανέλλα δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει νικητής από το γήπεδο. Μαραντόνα να είναι, Ιούλιος Καίσαρ και Οδυσσέας Ανδρούτσος, Μέσι και Ρονάλντο.

Μη κολλάτε σε ονόματα. Στα βαρειά χαρτιά, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αργεντινή. Όλοι πιθανόν να αποκλειστούν από τους “16”. Όλοι έχουν δικαίωμα και λογική να προχωρήσουν. Καμμία εθνική ομάδα δεν έχει σιγουρέψει την πρόκρισή της, τον αποκλεισμό της.

Ποιος τα λέει αυτά; Η προϊστορία. Το παρελθόν. Και δεν καραμελίζω το γνωστό, δηλαδή μπάλλα είναι αυτή. Παίζει κι αυτό, βέβαια. Είναι και το άλλο. Δεν ξέρεις! Δεν μπορείς να γνωρίζεις σε ποια κατάσταση πράγματι είναι σήμερα η κάθε ομάδα, ο κάθε ποδοσφαιριστής.
 
Το ξαναλέω και θυμηθείτε με. Μην κολλάτε στα μπλου τσιπς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στα φαβορί. Στις ισχυρές ομάδες. Όλες μπορούν να πάθουν την πλάκα τους.

Διαβάστε ακόμα:

Πνίγουν το μουντιάλ τα λαδώματα της ΦΙΦΑ