ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Πηγή: INTIME
 

Γνωστό είναι πώς λατρεύω το ποδόσφαιρο. Όχι, όμως, και την εθνική Ελλάδος. Εκτός κι αν παίζει το πατριωτικό. Για εμένα «όχι», διότι δίνω την πληροφορία ότι δεν κινδυνεύουν τα σύνορα, ούτε θα κριθούν δοσίλογοι όσοι αντιπαθούν την ασχημία. Την ποδοσφαιρική ασχημία με την οποία έχει ντυθεί η εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αισθητική λεχριτοσύνης με μπλε πουά.

Δεν υπάρχει στον αιώνα πιο δυνατό έργο από το ποδόσφαιρο. Ό,τι πιο γνήσιο εκφράζει τον λαϊκό πολιτισμό της εποχής μας. Αυτό που χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά του και να πλησιάσει τις διαχρονικές αξίες της ύπαρξής του θα το εισπράξει πνευματικά από το γήπεδο. Εγγυημένο.

Μην παρεξηγηθούμε. Δεν αναφέρομαι σε άτομα που την ψάχνουν στη διανόηση, τον στοχασμό, γενικώς ό,τι παράγει ο προβληματισμός της καθαρής σκέψης. Μιλάμε για τον χοντρό λαό, που λέγανε οι παληοί αριστεροί. Ναι, εκεί, στο γήπεδο, τα πάντα είναι γραμμένα. Και πανεύκολα να τα διαβάσουν όλοι, εκτός από τους διπλωματούχους μαλάκες. Αυτοί, δηλαδή, που παραγνωρίζουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου και την έχουν πέσει σε μια ομάδα μονάχα για να δικαιολογήσουν τον οπαδισμό τους.

Δεδομένο. Η εθνική ομάδα, αυτή που θα παίξει στο μουντιάλ της Βραζιλίας θα μας ρημάξει τα σκώτια. Θα μας σφίγγει το στομάχι. Θα μας υποχρεώνει να αλλάζουμε κανάλι. Να πηγαίνουμε για κατούρημα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σταγόνα στο εργαλείο.

Εμείς οι εραστές του ποδοσφαίρου θα υποφέρουμε από την εθνική ομάδα, χωρίς υπερβολή το διαρκές σκάνδαλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Παθιασμένοι όσο δεν γίνεται οι Έλληνες διεθνείς έχουν απόλυτη αυτογνωσία της μετριότητας τους και οριστικά έχουν καταλήξει να παίζουν αντιποδόσφαιρο. Να μην παίζουν ποδόσφαιρο. Καμμία αγωνία να παράξουν δράση στο γήπεδο, παρά μόνον πώς να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο να αναπτυχθεί, πώς να τον εκνευρίσουν.

Στο μουντιάλ θα δούμε το ποδόσφαιρο του σήμερα. Θα το χαρούμε, ας μην έχει και μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο στις αλάνες που αγαπήσαμε. Είναι ένα χορταστικό show και το ποδόσφαιρο όπως εξελίχθηκε, των συστημάτων, της τακτικής, με τους ντοπαρισμένους ποδοσφαιριστές. Κανένα πρόβλημα που σήμερα το λατρεμένο μας παιχνίδι είναι βαποράκι πολυεθνικών και η ποδοσφαιρική βιομηχανία λειτουργεί με κανόνες star system.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό γράφτηκε από τον ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ για το blog του ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ nikosonline.gr

Διαβάστε ακόμα:

Το ακλόνητο στάνταρ για την εθνική στο μουντιάλ