ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟ ΒΟΗΘΟ!

 

Σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Αγγλίας ο διαιτητής έχει αποβάλλει το βοηθό του, επειδή τον προσέβαλε. Εχει συμβεί. Δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου. Δεν συνέβη. Πάντως, η εμφάνιση του ανθρώπου που ανακάλυψε οφσάιντ σε δυο γκολ των Μεξικανών ήταν προσβλητική για τους συναδέλφους του και ασφαλώς για τη ΦΙΦΑ.

Θυμήθηκα πριν από χρόνια, το 1997, τον Σάντρο Πουλ να σφυρίζει τον τελικό του τσάμπιονς ληγκ και τον βοηθό του να τα έχει χαμένα. Μεγάλη σφυρίκτρα ο Ούγγρος, απλώς τον αγνόησε και πήρε πάνω του όλες τις αποφάσεις.

Οι Μεξικανοί είναι μια άοσμη δύναμη των παγκοσμίων κυπέλλων. Εχουν κουλτούρα λατινοαμερικάνικη, αλλά και αφέλεια. Ωραία τριγωνάκια, κινήσεις στο χώρο και από τηγανίτα τίποτα. Σχεδόν τίποτα, αφού είπαμε. Ο βοηθός έκοψε δυο φορές τον ίδιο παίκτη. Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος θα θυμάται τη βραδιά. Το άχρηστο στατιστικό της ημέρας: Το Μεξικό είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες ήττες στην ιστορία των τελικών φάσεων του μουντιάλ.

Τα λιοντάρια, από την άλλη πλευρά, είναι πια ψοφίμια. Μιλάμε για την πρώτη αφρικανική ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του μουντιάλ και είχε προαναγγείλει τηνανάδυση της μαύρης ηπείρου στον αφρό. Τώρα τι απέμεινε; Τα γεροντόπαχα του Ετό και ένα μάτσο άτεχνων παικτών που ταλαιπωρούν και ταλαιπωρούνται.

Σε ένα ματς με αυτά τα χαρακτηριστικά, ευτράπελα και βροχή με το τουλούμι, η κατάληξη ήταν το 1-0 για τα σομπρέρος.

Διαβάστε ακόμα:

Από πάπια νερόβραστη, καυτή σαρανταπεντάρα