ΟΜΑΔΑΡΑ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Πηγή: INTIME
 

Θα δούμε Ελλάδα. Με τίποτα δεν χάνεται η πρεμιέρα της εθνικής στο μουντιάλ. Τι θα δούμε, όμως; Εδώ σε θέλω. Εδώ είναι τα ζόρικα. Άσε την Κολομβία, που όπως μου λένε κάτι φίλοι μου, καραβάνες ναυτικοί, έχει τις πρώτες γυναίκες του κόσμου. Και η Βενεζουέλα, κολλητά στην Κολομβία, δεν πάει πίσω, ρε. Δεν είναι τυχαίο ότι επτά φορές Μις Κόσμος βγήκε κορίτσι από την Βενεζουέλα.

Μιλάμε για μπάλλα! Μιλάμε για όλα, ρε. Και επειδη τα λέμε όλα σε ρωτάω ξανά μανά. Τι θα δούμε στο Ελλάδα-Κολομβία. Αυτά που θα γίνουν στο γήπεδο ή, εκείνα που γουστάρουμε; Εδώ είμαστε.

Θέλουμε τη νίκη. Η υπέρτατη επιθυμία μας τυφλώνει. Δεν μας φθάνει οι παίκτες να προσπαθήσουν, ακόμα και να παίξουν εκπληκτικά. Μετράει η νίκη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο ακριβό.  Η νίκη θα μας δώσει χαρά και περηφάνεια. Η νίκη είναι πάνω απ' όλα, πρώτα απ' όλα που έχουμε ανάγκη. Γιατί, όμως;

Μη βαρύνουμε την κουβέντα. Και μην πούμε ότι κάποιοι, ένα τα εκατό, τρία τα εκατό θέλουν ήττα, ίσως γιατί νοιώθουν πιο Έλληνες. Όχι, να μην δυσκολέψουμε την κουβέντα.

Να το προχωρήσουμε. Θα πούμε αυτοί είμαστε; Στην περίπτωση που η ομάδα δεν περπατήσει, που τα βρει σκούρα, που είναι χειρώτερη από τους αντιπάλους μας, θα συμφωνήσουμε στο δεδομένο; Ότι αυτοί είμαστε, ότι δεν φταίει η ατυχία, η διαιτησία, η άλφα μαλακία του βήτα παίκτη, κι αν εκείνο και αν το άλλο, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Σήμερα βλέπουμε Ελλάδα. Μην το ξεχνάς αυτό. Θα δούμε την ομάδα μας. Τον ίδιον τον εαυτό μας.

Διαβάστε ακόμα:

Μουντιάλ, το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα