ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ

 

Επειδή θα πέσει μία ψιλοαπογοήτευση, ίσως και χοντροαπογοήτευση για τους αμύητους για το ποδόσφαιρο που θα παρακολουθούν στο μουντιάλ, ας τους προετοιμάσουμε καταλλήλως και επαρκώς. Το μηχανάκι των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είναι παραδουλεμένο, παραφορτωμένο. Το κορμάκι τους πώς να τα βγάλει πέρα, πώς να ξεπεράσει τα όρια, όπως θα ήθελε το φιλοθεάμον κοινό.

Τι είναι ο άνθρωπος, ρε; Εγώ θα σου πω. Είναι ό, τι λένε ποιητές και φιλόσοφοι, τούτο και εκείνο. Πρώτα απ' όλα, όμως, πάνω απ' όλα ο άνθρωπος είναι ένα μηχάνημα. Ένας μηχανισμός, που πρώτα κινείται και μετά σκέπτεται. Τι να τις κάνεις τις σκέψεις όταν δεν μπορείς να κινηθείς, να τρέξεις, να αγωνισθείς.

Ώπα, ρε! Και πρωτάθλημα, και τσάμπιονς ληγκ, και εθνική ομάδα..., και από πάνω ο κόσμος να έχει απαίτηση ο παίκτης να βγάζει ενέργεια και ποιότητα στο μάξιμουμ. Γίνεται; Δεν γίνεται. Γι' αυτό βλέπουμε “συγκρατημένα” πράγματα στα μουντιάλ, τουλάχιστον στην άλφα φάση. Γι' αυτό εξαφανίζονται παικταράδες, ονόματα μεγάλα που περιμένεις να κλέψουν την παράσταση.

Το λέμε, λοιπόν. Μουντιάλ, κορυφαία συνάντηση κορυφαίων, όμως το ποδόσφαιρο θα είναι χαμηλών πτήσεων. Λόγω κούρασης των ποδοσφαιριστών. Όσο κι αν έχουν κάνει σέρβις στο μηχάνημα, όσο κι αν έχουν απομακρύνει τα καμένα λάδια, όσο κι αν λαδώσανε τα κομπρεσέρ.

Η κατάχρηση, τα πολλά χιλιόμετρα που έχουν τραβήξει οι παικταράδες θα τα δούμε όλα στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

Η πορτοκαλί κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας