Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

 

Αυτός ο Μίλερ, ένας από τους χιλιάδες στη Γερμανία, ο γεννημένος σε ένα χωριό της Βαυαρίας, έχει κάτι. Προσπαθούσα να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Δεν είναι εμπορικός. Σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι ο τίποτας. Εκεί που προσέχεις όλους τους άλλους, αυτός ξεπετάγεται.

Κανείς δεν θυμάται ότι αυτός ήταν ο πρώτος σκόρερ στο προηγούμενο μουντιάλ. Κανείς δεν τον αναζητούσε στην τετραετία που πέρασε. Ακόμα κι όταν προσπάθησαν να τον περιγράψουν ο ίδιος ανέλαβε το ρόλο. «Είμαι μεταφραστής του χώρου» είπε. Το πιάνεις; Μεταφραστής του χώρου! Αυτό ακριβώς είναι. Βρίσκεται πάντα στο χώρο που πρέπει για να κάνει τη δουλειά. Θα μπορούσε να γράφει αυτές τις αράδες με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τα έκανε όλα για τη Γερμανία χθες. Τρία γκολ, πήρε την αποβολή του Πέπε και άσε τον κόσμο να ασχολείται με τον Ρονάλντο. Αυτόν τον αρχιτσόγλανο που παίζει πρώτα για τον εαυτό του και μετά για την ομάδα του.

Ετσι που λες. Μίλερ, κύριε. Τόμας Μίλερ, όχι Γκερντ Μίλερ. Τι άλλο να πεις. Δεν υπάρχει. Αν ήταν κάποιος άλλος με τα επιτεύγματά του θα γράφονταν σεντόνια. Τι να πεις, όμως, για τον κύριο τίποτα που κάνει τα πάντα;

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ελληναράς και ο ξενέρωτος Γιαπωνέζος