ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΟΤΣΟΑ

 

Έκλεψε την παράσταση ο Μεξικανός τερματοφύλακας που κράτησε το μηδέν με την Βραζιλία. Δικαιολογημένα. Άλλο, όμως, γίνεται θόρυβος γύρω από ένα πρόσωπο κι άλλο με τη μια να τον ανεβάζουν στον ουρανό. Ώπα! Ασόβαρο να τον κατατάξεις ανάμεσα στους κορυφαίους γκολκήπερ επειδή σ’ ένα παιχνίδι ήταν υπέροχος, ήρωας της ομάδας του.

Πέρα από το αποτέλεσμα, δηλαδή ότι δεν έφαγε γκολ, ας αξιολογήσουμε την απόδοσή του. Κατ’ αρχήν μια είναι η φάση που έδωσε ρέστα. Στην κεφαλιά του Νεϋμάρ, που την πρόλαβε, που απέκρουσε στη γωνία. Ήταν πράγματι μια σωτήρια επέμβαση.

Δεν θα πούμε τον Ότσοα τυχερό που στις άλλες πετυχημένες ενέργειες του η μπάλλα πήγαινε επάνω του. Θα πούμε ότι το παλληκάρι είχε σωστές τοποθετήσεις. Ότι παρακολουθούσε το παιχνίδι. Ότι ήταν συγκεντρωμένος, και περισσότερο από ένστικτο, με τις κινήσεις του, έκανε να φαίνεται εύκολη η δουλειά του.

Σε ενδιαφέρει να τον πάρεις τον Μεξικανό στην ομάδα σου; Δεν θα βάλεις το χέρι στην τσέπη και θα δώσεις τόσα όσα έχουν ανεβάσει το κασέ του στα μήντια μετά το 0-0 με την Βραζιλία. Αν τον έχεις βάλει στο σημάδι, τότε απλά στη συνέχεια  τον παρακολουθείς. Πώς π.χ. αντιδρά όταν η άμυνά του δουλεύει πιο υψηλά, πώς συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του αμυντικούς. Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες. Ναι, ναι, η μπάλλα έχει αρκετές λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα:

Η περίπτωση Οτσόα και Ολυμπιακού