ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Πηγή: INTIME
 

Εγώ ξέρω ότι τα παραμύθια τα λένε στα παιδάκια. Στα μωρά. Και επιβάλλεται ο μπαμπάς, ο παπούς, η γιαγιά να λένε παραμύθια στο αγοράκι και στο κοριτσάκι των δυο και τριών χρόνων. Μιλάμε για την εθνική ομάδα στο μουντιάλ. Και τι λέμε;

Δεν πάει, ρε, να λες παραμύθια στους ενήλικες. Έλα! Τι είναι αυτά που σαλιαρίζουνε και γράφουνε εν όψει του αγώνα με την Ιαπωνία; Παίξτε μπάλλα, δείξτε ποιοι είστε, δώστε τα όλα.

Παραμύθια. Γίνεται δουλειά, ρε, με το παραμύθι; Με το ψέμα. Με την άγνοια. Αν έχεις ομάδα, τότε ναι, έχεις τύχη. Αν δεν έχεις ομάδα, δεν θα την αποκτήσεις με το παραμύθι. Μην τρελλαθούμε.

Στο ίδιο παραμύθι και ο Φερνάντο Σάντος. Χειρώτεροι από τους πολιτικούς είναι οι προπονητές. Εγγυημένο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη δουλειά τους ό,τι θες λες. Μέχρι ότι είναι ημέρα τα βαθειά μεσάνυχτα.

Δεν είναι ο μόνος προπονητής στον κόσμο ο Σάντος που εν ψυχρώ σε δουλεύει. Επί του θέματος, όμως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα. Σωθήκαμε! Δεν θα παίξει π.χ. ο Σαλπιγγίδης και θα ξεκινήσει ο Φετφατζίδης. Έλα! Και ο Καραγκούνης από την αρχή. Έλα! Και ο Μήτρογλου αντί του Γκέκα. Έλα!

Να μιλήσουμε σοβαρά. Στον καρκινοπαθή κάνεις αντικαρκινική θεραπεία. Στον καρδιοπαθή επίσης την κατάλληλη θεραπεία. Στο νεκρό ποια φάρμακα και ποια χάπια να του δώσεις;

Διαβάστε ακόμα:

Τζάμπα καραμέλες μοιράζει ο Σωκράτης