Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ

 

Τελικά, η Ελλάδα στάθηκε τυχερή στην κλήρωση του μουντιάλ. Την Ιαπωνία δεν την είδα, δεν έχω γνώμη. Δεν θα την κρίνω από το αποτέλεσμα του αγώνα της με την Ακτή. Τυχερή η Ελλάδα γιατί είχε πέσει σε όμιλο με δύο ομάδες εύκολες. Κολομβία και Ακτή έχουν ολοφάνερες αδυναμίες. Δεν μπορούν να έχουν μέλλον στο μουντιάλ.

Στο 2-1 της Κολομβίας με την Ακτή δύσκολα να πεις πού οφείλεται η νίκη των Αμερικάνων απέναντι των Αφρικανών. Στην υπεροχή των κίτρινων ή, στην κατωτερότητα των πράσινων.

Μιλάω για κατωτερότητα συγκρίνοντας δύο ομάδες μικρές. Τέλος πάντων. Με τέτοιες ομάδες όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Τόσο ρευστά. Να σε κοιμίζει το ματς, να σε ξεσηκώνει, όχι τόσο για την ποιότητά του, όσο για τις φάσεις που φτιάχνονται στα τέρματα.

Το γκολ της Ακτής το είδε ο Μαραντόνα; Και το παλληκάρι δεν έβαλε χέρι, για να κάνουμε ταμείο. Μόνος του πέρασε τέσσερις, μάλιστα όχι σε κούρσα απόστασης, αλλά σε λίγα μέτρα, και αυτός, ο ίδιος ολοκλήρωσε διασύροντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα σκοράροντας από την γωνία του. Μέγιστο γκολ. Δίκαια θα μπει στην πινακοθήκη της Ιστορίας.