ΤΟ “ΚΟΛΠΟ” ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Πώς έγινε δεκτό το 0-0 με την Ιαπωνία στην Ελλάδα; Μόνον άμα είσαι άσχετος, αλλά και εμπαθής, θα πεις ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι της πλάκας, της πολύ πλάκας. Μιλάνε οι Έλληνες για τον ηρωισμό της εθνικής τους ομάδας και για τη μεγάλη της ψυχή, ενώ αυτή περίμενε υπομονετικά στην περιοχή της τον αντίπαλο σα να ήταν όχι η κατώτερη της Ιαπωνίας αλλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Οι άσχετοι και οι εμπαθείς δεν γνωρίζουν το κόλπο που στήθηκε για να καταδείξουν στη γη όλο τον ηρωισμό τους οι Έλληνες. Στημένη ήταν η αποβολή του αρχηγού της ομάδας Κατσουράνη. Η ομάδα έμεινε με δέκα και έτσι κέρδισε τις εντυπώσεις. Με έναν παίκτη λιγώτερο τα κατάφερε και να δικαιολογήσει το γεγονός ότι παρεχώρησε ολότελα το γήπεδο στους αντιπάλους, και να πάρει το 0-0, όπως στόχευε.

Ένας άσχετος θα ισχυριστεί ότι είναι καταδικαστέος ο ποδοσφαιριστής, μάλιστα ο κάπταιν της ομάδας, όταν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, αφήνει με 10 τους συμπαίκτες του. Εκτός κι αν ήθελε ο ίδιος να πάρει την κόκκινη.

Όχι, δεν ήταν προσωπική και απόκρυφη επιθυμία του Κατσουράνη να “ζητήσει” δεύτερη κίτρινη. Ήταν σχέδιο του προπονητή Σάντος, προκειμένου να ντοπάρει τον ηρωισμό των παικτών. “Κώστα, όσο γίνεται πιο ενωρίς να αποβληθείς εσύ, μόνον αν μείνουν με δέκα τα παιδιά θα τα δώσουν όλα, θα δείξουν τον πατροπαράδοτο ηρωισμό τους”. Κι έτσι έγινε, όπως όλοι συμφωνούν.

 Διαβάστε ακόμα:

Έδειξε σημεία ζωής σε άγνωστη περιοχή