Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ

 

Συμβαίνει κι αυτό. Δύο αδέλφια να βρεθούν αντίπαλοι στο γήπεδο κι όχι στο πρωτάθλημα, αλλά στο μουντιάλ. Με διαφορετικές εθνικές ομάδες ο καθένας. Και να μην είναι απλά αντίπαλοι ποδοσφαιρικά, αλλά και προσωπικά.

Με την Γερμανία ο ένας απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος, με την Γκάνα ο άλλος. Όπως στο προηγούμενο μουντιάλ του 2010, στη Νότια Αφρική. Σκοτωθήκανε και ανταλλάξανε γαλλικά στο ματς που κέρδισε 1-0 με τη ψυχή στο στόμα η Γερμανία. Ο Γερμανός Μπόατενγκ κατηγόρησε τον Γκανέζο αδελφό του ότι σακάτεψε τον Μπάλακ, ότι τον κτύπησε με πρόθεση.

Είπαμε. Τα προηγούμενα που έχουν τα δύο αδέλφια είναι προσωπικά, και απλά βγαίνουν μέσα στο γήπεδο. Δεν πρόκειται για διαφορές που γεννάει το ποδόσφαιρο. Πώς, όμως, οι παικταράδες Μπόατενγκ φοράνε φανέλλες με άλλο εθνόσημο;

Στην Γερμανία ο πατέρας τους παντρεύτηκε δύο φορές, δύο Γερμανίδες. Με την πρώτη έκανε τον Κέβιν Πρινς, που προτίμησε την ιθαγένεια του πατέρα του, και με τη δεύτερη γυναίκα του ο πατέρας Μπόατενγκ έκανε τον Ζερόμ, που απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Η παράγκα θέλει να καθαρίσει την Κόστα Ρίκα