ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΟΡΕΝΟ»

 

Εγώ ξέρω μια Ρίτα Μορένο. Πορτορικάνα σαν την Τζένιφερ Λόπεζ. Χορεύτρια και ηθοποιός που έκανε μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στο Χόλυγουντ. Ποιος δεν την θυμάται σ’ εκείνο το συναρπαστικό μιούζικαλ πριν 50 χρόνια, το West Side Story, με τον Έλληνα Τζωρτζ Τσακίρη και την Νάταλι Γουντ.

Οι μαφιόζοι οι Ιταλοί, κι αυτοί που δεν είναι μαφιόζοι, αλλα επειδή είναι Ιταλοί κουβαλάνε τη μαφιόζικη κουλτούρα, τις μαφιόζικες φοβίες, ανεκάλυψαν …Μορένο. Να εξηγήσω. Ιταλία απόψε με Ουρουγουάη. Ένας από τους δυο θα περάσει. Οι φρατέλι και με ισοπαλία αποκλείουν τους Ουρουγουανούς.

Η «αδυναμία» που έχουν στους σφυρικτράκηδες έκανε τους Ιταλούς να ψάξουν το… παρελθόν του διαιτητή, ενός Μεξικανού Μάρκο Ροντρίγκες. Και ανεκάλυψαν ότι το μητρώνυμό του, το επίθετο της μάνας του είναι …Μορένο.

Ο Μπάϋρον Μορένο, από το Εκουαδόρ, δεν στάθηκε λόρδος Βύρων στο παιχνίδι του 2002 και έσφαξε την Ιταλία με την Κορέα, στο μουντιάλ  πριν από 12 χρόνια. Τι σχέση, λοιπόν, έχει ο Μορένο του 2002 με τον Ροντρίγκες που θα τους παίξει σήμερα; Αμα το βρούνε θα μας το πούνε.

Διαβάστε ακόμα:

Διαιτητής με μηχανάκι στο γήπεδο