ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ

 

Άλλη μια ματσάρα είδαμε στο μουντιάλ. Ματσάρα και χωρίς να παιχθεί ποδόσφαιρο! Μέχρι να μπει το γκολ της Ουρουγουάης, η Ιταλία, μακράν η καθηγήτρια της κλοπής αποτελέσματος στο γήπεδο, το κωλομπάρευε όσο την έπαιρνε. Με την «ασφάλεια» ότι προκρινόταν και με ισοπαλία. Από την άλλη, οι νοτιαμερικανοί με τις ανασφάλειές τους και τον αργό ρυθμό τους ήταν εκτός κόλπου.

Τελικά, το παιχνίδι μας κέρδισε μετά το γκολ στο 81 και αφού οι Ιταλοί είχαν μείνει με 10. Το σκηνικό άλλαξε επιτόπου. Νοιώσαμε θεατές σε ζωντανή παράσταση έργου θρίλερ. Ήταν, όμως, γραφτό κι όχι άδικο Αγγλία και Ιταλία, τα δύο φαβορί του ομίλου να εκδιωχθούν από τις δύο χώρες της  αμερικάνικης φτώχειας.

24-06-14 luis

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Τα λένε όλα, ακόμα κι αυτά που δεν βλέπει ο μέσος ποδοσφαιρόφιλος. Στα 19 μουντιάλ τα 6 τα πήραν οι δύο αντίπαλοι που πολέμησαν για την πρόκριση. Ιταλία και Ουρουγουάη με την ίδια σχεδόν ποδοσφαιρική σκέψη και πρακτική.

Η Ουρουγουάη θέλει περισσότερους από πέντε- έξι πρώτης γραμμής παίκτες για να έχει συνέχεια στο μουντιάλ. Το πηγαίο ταλέντο και το θράσος δεν φτάνουν. Κόντρα στην Ιταλία δικαιώθηκε το ποδόσφαιρο «αντάρτικο πόλης». Η Ιταλία έχασε από ένα «συνάδελφο» της ίδιας ποδοσφαιρικής κουλτούρας.