ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΑΓΚΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Όπως “έμεινε”η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ιταλό Ματεράτσι, το ίδιο και η δαγκωνιά του Σουάρες στον επίσης Ιταλό Κιελίνι. Και παρατηρείς τις αντιδράσεις. Άλλο αυτό.

Άλλο παρατηρώ τι τρέχει, τι λένε διάφοροι για το συμβάν κι άλλο αποφασίζω. Τι, δηλαδή; Το σύστημα να αποδεχθεί την κεφαλιά του Ζιντάν; Τη δαγκωματιά του Σουάρες. Δεν είμαστε καλά.

Καλώς τιμωρήθηκε ο Ουρουγουανός δαγκάνας. Δεν τον σκότωσε τον Κιελίνι είπε ο Μαραντόνα (στη φωτό με μπλουζάκι που γράφει, Λουισίτο είμαστε μαζί σου). Όχι, δεν τον σκότωσε, μόνον τον δάγκωσε. Ώπα, ρε μεγάλε. Βάζεις γκολ με το χέρι και μας λες δεν ήταν δικό μου, ήταν του Θεού. Πλάκα μας κάνεις. Και βεβαίως δεν ακυρώθηκε και καλώς δεν ακυρώθηκε το γκολ διότι δεν το είδε ο διαιτητής. Τι, δηλαδή; Δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί η γκολάρα αν το κοράκι έβλεπε το χέρι;

Άμα είναι έτσι και ο Σουάρες να παίξει την ίδια μουσική. Ότι δεν δάγκωσε αυτός, αλλά ο Θεός. Και άμα είσαστε θεοσεβούμενοι να αποδεχθείτε τη βούληση του μεγαλοδύναμου.

Φοβερά πράγματα. Άλλη χοντρομαλακία είπε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης. Ότι η συμμορία της FIFA τιμώρησε τον Σουάρες για να κάνει μια επίδειξη επίθεσης στους φτωχούς. Επειδή ο Σουάρες δεν πήγε πανεπιστήμιο, δεν είναι μορφωμένος και μεγάλωσε στα γήπεδα, εκεί όπου με φυσικό τρόπο εκφράζουν το θυμό τους.

Φοβερά πράγματα. Δεν το ήξερα αυτό. Ότι τα παιδιά πάνε σχολείο για να μαθαίνουν να μη δαγκώνουν τους άλλους. Τι άλλο θα ακούσουμε κι όχι από καφενόβιους, αλλά προέδρους χωρών. Τι άλλο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δαγκωματιά