ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

 

Τα τελευταία χρόνια από κάποιους παίζει η πρόβλεψη ότι όπου να 'ναι θα κάνουν το μπαμ στο μουντιάλ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Θα περιμένουμε αρκετά χρόνια, αν λάβουμε υπ' όψιν την παρουσία τους στην Βραζιλία του 2014. Σαφέστατα ενάμισυ κλικ πιο κάτω σε σύγκριση με τις ΗΠΑ της περασμένης τετραετίας στην Αφρική.

Η Αμερική δεν έχει πείσει ότι αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά, δηλαδή επιχειρηματικά με το ποδόσφαιρο. Δεν της κάθεται καλά. Δεν της ταιριάζει. Πλανηταρχία είναι, το ρυθμό ζωής στην καθημερινότητά της τον ορίζει το μπάσκετ, όχι ένα παιχνίδι όπου η μπάλλα κυκλοφορεί με τα πόδια.

Δεν υπολογίζω το Α' μουντιάλ, αυτό του 1930, όπου οι ΗΠΑ διακριθήκανε. Εμφανιστήκανε στη σκηνή το 1990 και από τότε δεν έλειψαν από τα τελικά του μουντιάλ, όμως δεν θα πεις ότι παρουσίασαν πρόοδο αξιοσημείωτη. Είναι μια ομάδα που δεν σκέπτεσαι να την ξαναδείς. Ακόμα και η διοργάνωση του 1994, που έγινε στην Αμερική, δεν βοήθησε να “υιοθετήσει” το ποδόσφαιρο μια χώρα που δεν γνώρισε αλάνες και φτωχογειτονιές.

Διαβάστε ακόμα:

Το αντίο της Πορτογαλίας του Ρονάλντο