ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

 

Τουλάχιστον οι Βραζιλιάνοι έχουν προετοιμαστεί. Δεν θα τους έρθει ξαφνικό. Θα αποκλειστούν και δεν θα τους κάτσει στο στομάχι. Άλλο να πεθάνει κάποιος δικός σου όταν δεν το περιμένεις με τίποτα, κι άλλο όταν επί μήνες ο άνθρωπος υπέφερε στα νοσοκομεία.

Μιλάμε για την Ελλάδα, όχι για την Βραζιλία. Δηλαδή; Αυτή την Βραζιλία την αποκλείει και η εθνική ομάδα της Ελλάδος. Ασφαλώς και μιλάω σοβαρά.

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα κι αυτή η Βραζιλία, που δεν ξεχωρίζει, που δεν την πιστεύεις, πιθανόν να πάρει το μουντιάλ. Ε, λοιπόν, αυτή τη Βραζιλία την περνάει και η Ελλάδα.

Όχι, δεν συγκρίνω Ελλάδα και Βραζιλία. Τέτοιες απλουστεύσεις δεν ισχύουν στη μπάλλα. Ούτε κρίνω την Ελλάδα με την Χιλή. Μιλάμε ποδοσφαιρικά. Η Χιλή που με λίγη, όχι πολύ τύχη, θα μπορούσε να αποκλείσει την Βραζιλία, πιθανόν να έβαζε τρία-μηδέν στην Ελλάδα και η Ελλάδα να άφηνε απ' έξω την Βραζιλία.

Ελλάδα-Κόστα Ρίκα; Ουδείς γνωρίζει. Όλα μέσα. Και το τι τελικά θα κάτσει ίσως να μην εξαρτηθεί από τη ζυγαριά, ποια είναι ποια η κάθε μία από τις δύο ομάδες. Είπαμε. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Υπάρχει τι κάνει μια ομάδα στον κάθε συγκεκριμένο αγώνα.

Διαβάστε ακόμα:

Σκέτη Μάρθα Βούρτση ο Σάντος