ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΝΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πηγή: INTIME
 

Δυο καράβια μικρά που ανοίχτηκαν στον ωκεανό. Αυτό ήταν η αναμέτρηση για τους «8» του μουντιάλ ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και την Ελλάδα. Το τσούρμο και στα δυο παπόρια ήταν άπειρο, ανεκπαίδευτο για ναυμαχία στις ανοιχτές θάλασσες. Η Ελλάδα είχε πλήρωμα με πάθος και ενέργεια, η δε Κόστα Ρίκα εμφανίστηκε αγνώριστη. Καμμία σχέση με την ομάδα που τα έφερε βόλτα με Αγγλία με Ουρουγουάη και Ιταλία.

Δεν είδαμε κόντρα στην Ελλάδα μια Κόστα Ρίκα με δύναμη, με πείσμα, με ρυθμό, όπως είχε δείξει στα προηγούμενα τρία παιχνίδια. Είδαμε μια άτολμη, μια φοβισμένη ομάδα. Αγνοούμε το πέναλτυ του Τοροσίδη που δεν είδε ο διαιτητής και την δίκαιη αλλά τόσο ανόητη αποβολή Κοσταρικανού, που άφησε με δέκα την ομάδα του.

Το μέγα ερώτημα είναι γιατί η ομάδα δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες της; Τόσο με την Ακτή όσο και με την Κόστα. Γιατί; Επειδή οι ευκαιρίες για γκολ δεν είναι ευκαιρίες! Δηλαδή; Επειδή παρουσιάζονται οι ευκαιρίες και οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να τις αξιοποιήσουν. Επειδή οι ευκαιρίες είναι αδούλευτες. Δεν είναι προϊόντα εφαρμοσμένης τακτικής.

Ο Σάντος είναι προπονητής αμυντικός. Μόνο την άμυνα έχει δουλέψει με τους διεθνείς. Να αρπάξει τη νίκη αν την βρει και με μισό μηδέν. Γι’ αυτό οι παίκτες είναι αναποτελεσματικοί ακόμα κι όταν ο αντίπαλος παραχωρεί τις πρωτοβουλίες στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Η τεράστια ευθύνη του Σάντος