ΑΠΟ ΤΑΡΙΦΑΣ ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ

 

Κοζάριζα τον Αργεντίνο προπονητή στον πάγκο της Κολομβίας. Σκαμμένο πρόσωπο, ήρεμος, έμοιαζε σίγουρος για τις επιλογές του και τους παίκτες του. Καμμία σχέση με αυτόν τον ίδιο οκτώ χρόνια νωρίτερα στα γερμανικά γήπεδα. Τότε εκλέκτορας της πατρίδας του, ομάδας με μεγαλύτερο ειδικό βάρος. Ενα ολόκληρο έθνος ήθελε να τον εκτελέσει όταν απέσυρε από τον προημιτελικό τον αστέρα της Αργεντινής Ρικέλμε, η Γερμανία ισοφάρισε και τελικά πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτυ.

Μου προκάλεσε το ενδιαφέρον κι έψαξα την περίπτωσή του Χοσέ Πέκερμαν. Ανακάλυψα ότι ποδοσφαιρικά ανήκει στην Κολομβία. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 έπαιζε στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης του Μεντεγίν, ονόματι Ιντεπεντιέντε. Τρία χρόνια, μέχρι που συνέβη το παντελώς απρόοπτο. Υπέστη ρήξη χιαστών σε απότομη κίνηση που έκανε για να σηκωθεί από το τραπέζι ενώ γευμάτιζε!

Εκεί, σε μια μικρή κουζίνα τέλειωσε η καριέρα του Πέκερμαν. Άφραγκος το 1978, όταν η χώρα του διοργάνωσε το Μουντιάλ κέρδισε μερικά χρήματα, κάνοντας τον ταξιτζή σε διαπιστευμένους της διοργάνωσης. Έστω με αυτό τον τρόπο έμεινε κοντά στο ποδόσφαιρο. Οταν του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμός με τον Χάμες