ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Η Ελλάδα έχει δείξει το δρόμο. Ο αποδυτηριάκιας το έχει πει. Και το υπογράφει για μια φορά ακόμα. Η κατάκτηση του Ευρω 2004 από την Ελλάδα έχει γίνει ευαγγέλιο για τις μικρές ποδοσφαιρικές δυνάμεις που βρίσκονται στα βιτρινάτα τουρνουά. Μουντιάλ και σία.

Δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο, που κάθεται στον πάγκο μιας π.χ. Κολομβίας, Κόστα Ρϊκα και να μην έχει μελετήσει την τακτική του Ρεχάγκελ με την εθνική Ελλάδος στην Πορτογαλία πριν 10 χρόνια. Τι έγινε; Πώς έγινε; Να πάρει απαντήσεις για την πορεία της Ελλάδος μέχρι τον τελικό, όταν αντιμετώπισε ανώτερους αντιπάλους.

Τι ξευτύλα ήταν αυτή στο Ολλανδία-Κόστα Ρίκα! Μια ομάδα να επιτίθεται, να πιέζει, να φτιάχνει ευκαιρίες. Και η άλλη ομάδα να μη θέλει να παίξει ποδόσφαιρο.

Το είδαμε και στο πρώτο ματς της Ελλάδος με την Κολομβία. Τι ήταν αυτό! Κάνουν το 1-0 στο 5 κιόλας οι Αμερικανοί και επιτόπου οπισθοχωρούν και προκαλούν εγκεφαλικό στην Ελλάδα! Που κι αυτή ξεκίνησε το παιχνίδι για να φυλάει τον κώλο της.

Μια Κολομβία τρόμαξε από την Ελλάδα και από το 5 μπήκε στη λογική να κρατήσει το 1-0! Όχι να παίξει μπάλλα, όχι να σιγουρέψει το σκορ. Άλλο ότι η Ελλάδα δεν κατέλαβε τον αντίπαλό της, παρασύρθηκε σε παιχνίδι που δεν ήταν προετοιμασμένη να κάνει και έφυγε με την τριάρα.

Θέλω να πω ότι τόσο η Κολομβία, όσο και η Ελλάδα εφαρμόζοντας έναν πλαστογραφημένο “ρεχαγκελισμό” κάποιες φορές αγωνίζονται όχι σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Δεν παίζουν τόσο καλά όσο μπορούν.

Έτσι και η Κόστα Ρίκα. Θα την πάμε τη δουλειά, σκέφθηκαν, αλά Ελλάδα του 2004. Και κόντρα στην Ολλανδία τα κατάφεραν. Μέχρι τα πέναλτυ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ηλεκτρονικός τσόγλανος το 1-0 για την Αργεντινή