ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Πηγή: INTIME
 

Η πιο μεγάλη ήττα του νοτιοαμερικάνικου ποδοσφαίρου, αν στον τελικό κάτσει ευρωπαϊκό ντέρμπυ. Αν στον τελικό της προσεχούς Κυριακής θα βγουν στο γήπεδο Ολλανδία και Γερμανία.

Ευρωπαϊκό ντέρμπυ ήταν και ο τελικός του μουντιάλ του 2014, εκτός Ευρώπης. Η Αφρική, όμως, δεν θεωρείται «ποδοσφαιρική» ήπειρος. Άλλο Νότια Αφρική, αλλά Βραζιλία. Να γίνει μουντιάλ στην Βραζιλία και να επαναληφθεί, όπως στην προηγούμενη διοργάνωση με αντιπάλους την Ισπανία και την Ολλανδία, μια ακόμα ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Χοντρό. Προσβλητικό.

Στο μουντιάλ συμμετέχουν εθνικές ομάδες, όχι ιδιωτικές, όχι επαγγελματικές. Ναι μεν η Νότια Αμερική τροφοδοτεί συστηματικά τις μεγάλες και τις μικρομεσαίες ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όμως στο μουντιάλ εμφανίζονται ομάδες με «πατριωτικές» ομάδες.

Πλήγμα, λοιπόν, θα είναι για την λατινική Αμερική όταν για πρώτη φορά στην Ιστορία στον τελικό προκριθούν ομάδες από την Ευρώπη, η Ολλανδία και η Γερμανία. Ένας τελικός χωρίς τις δυο κορυφαίες δυνάμεις τις αμερικάνικης ηπείρου, την Βραζιλία και την Αργεντινή.

Διαβάστε ακόμα:

Απουσία Νεϋμάρ, η δικαιολογία της Βραζιλίας