ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ;

 

Δεν ασχολούμαι με το παρελθόν. Τι έχει γίνει ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία. Πολλά έχουν γίνει. Ξεχασμένα, όλα. Όσα κι αν έγιναν, ό, τι κι αν συνέβη. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι άλλο.

Με καρβουνόσκονη πάει η Αργεντινή. Χωρίς τον Μέσι είναι μια ομάδα χαμένη στο σωρό. Δεν είναι τυχαίο ότι με τη ψυχή στο στόμα προκρινόταν. Όλα τα παιχνίδια τα πήρε μ' ένα γκολ διαφορά. Ιράν 1-0, Βοσνία 2-1, Νιγηρία 3-2, τα τρία στον όμιλο.

Την Ελβετία στην παράταση με 1-0 και με το ίδιο σκορ το Βέλγιο στην πιο αντιπαθητική του παρουσιά στο μουντιάλ. Με τι μούτρα θέλει το μουντιάλ η Αργεντινή; Με τα μούτρα της ομάδας που έφθασε στους “4”.

Αργεντινή, το αντίπαλο δέος της Βραζιλίας. Αργεντινή, ο εκπρόσωπος της λευκής φυλής στην αμερικάνικη ήπειρο. Μεγάλη παράδοση στην παραγωγή ποδοσφαιριστών. Έχει πάρει δύο μουντιάλ, το 1978 στην πατρίδα της και το 1986 στο Μεξικό.

Από την άλλη η Ολλανδία, χωρίς τίτλο μουντιάλ. Με τρεις τελικούς στην ατζέντα της, που τους έχασε από Γερμανία 1974, Αργεντινή 1978 και Ισπανία 2010. Ο προπονητής είναι στην πλευρά των Ευρωπαίων. Ο Φαν Χάαλ που έχει φάει τις ήττες της ζωής του και φαίνεται πως έχει βάλει μυαλό. Πολύ της λεπτομέρειας πια.

Διαβάστε ακόμα:

Ανώτερος του Νεϋμάρ ο Ρόμπεν