ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Έχει πάρει ήδη άλλη διάσταση ο αποψινός ημιτελικός ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αργεντινή, μετά το απίστευτο 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας. Γράφεται μια νέα σελίδα στην Ιστορία κι εμείς οφείλουμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Μουντιάλ στη νότια Αμερική και θα προκύψει τελικός με αντιπάλους Ευρωπαίους; Αυτό δεν έχει ματαγίνει, μα την αλήθεια. Ποιος να το είχε προβλέψει. Και τι ακριβώς σημαίνει, για το παρόν και το αύριο στο ποδόσφαιρο;

Η Βραζιλία είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο. Κι αυτό δεν οφείλεται ούτε στις ομάδες της, ούτε στην εθνική της. Ποια Κορινθίας και ποια Φλουμινέτσε! Ακόμα και η θρυλική Σάντος ήταν θρυλική λόγω Πελέ. Ακριβώς. Η δύναμη της Βραζιλίας ήταν πάντα οι παίκτες της.

Άλλο σκηνικό στην Ευρώπη. Οι ομάδες κι όχι η εθνική ορίζουν το ειδικό βάρος σε κάθε χώρα. Οι ομάδες και η δύναμη του πρωταθλήματος. Στην Βραζιλία, όπως και στην Αργεντινή, οι ομάδες και το πρωτάθλημα είναι σε δεύτερη μοίρα. Η εθνική ομάδα στηρίζεται στην αξία των παικταράδων. Μόνον.
Έχει παικταράδες σήμερα η Βραζιλία στην εθνική της; Όχι. Το ίδιο και η Αργεντινή. Θα καταφέρει να σώσει την τιμή της λατινικής Αμερικής ο θίασος της Αργεντινής με ζεν-πρεμιέ τον Μέσι;

Διαβάστε ακόμα:

Ο τάφος και η ξευτύλα των Βραζιλιάνων