ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

 

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, η βουλγάρικης καταγωγής Ντίλμα Ρούσεφ μόνο που δεν έκλαψε μπροστά στην κάμερα, μετά τη συντριβή της Βραζιλίας. Σε λίγες μέρες έχει εκλογές στη χώρα και η κυρία το ‘παιξε ολίγον Μάρθα Βούρτση. Ο άλλος, ο υπουργός αθλητισμού έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω. Να δώσει ελπίδες στον κόσμο, ότι η ομάδα σύντομα και σίγουρα θα αναγεννηθεί. Να δώσει, δηλαδή, ελπίδες και στον κόσμο και στο κόμμα του για επανεκλογή.

Ο κύριος Αλντο Ρεμπέλο, λοιπόν, ο αθλητάρχης και ποδοσφαιράρχης της Βραζιλίας, πήρε το σοβαρό του ύφος και διαβεβαίωσε: "Εξετάζουμε τις αιτίες και ήδη έχουμε βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Πρέπει να στηρίξουμε τους συλλόγους μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κρατούν τους ποδοσφαιριστές στη χώρα λίγο περισσότερο".

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες της εθνικής κάτω των 15 που ήδη ανήκουν σε ομάδες της Ευρώπης. Ρε, πώς αλλάζουν οι καιροί. Μια από τις πιο μαγικές ομάδες ήταν εκείνη του 1982. Στην 11άδα της οδυνηρής ήττας από την Ιταλία του Πάολο Ρόσι, υπήρχαν αρχιπαικταράδες που όλοι τότε αγωνίζονταν στη Βραζιλία, εκτός από τον Φαλκάο που είχε εκ των προτέρων μετακομίσει στη Ρώμη.

Τότε ο προβληματισμός ήταν στην έλλειψη ρεαλισμού και πώς μπορούσε να αποκτηθεί. Από παίκτες που θα μάθαιναν τα κόλπα στην Ευρώπη. Τώρα άλλαξε το παραμύθι. Πήξαμε στον ρεαλισμό και χάθηκε το ταλέντο.

Ο υπουργός Ρεμπέλο πήρε χαρτάκι από το συμβούλιο των θεωρητικών του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Όπως στο λέω. Υπάρχουν καμμιά δεκαριά σοφοί που δίνουν τις κατευθύνσεις. Ο πολιτικός έπιασε το νόημα στην προσπάθεια για να σώσει την παρτίδα. Δύσκολα πράγματα. Στο ίδιο καρέ παίζει εναντίον του μια συντριβή, το 7-1, και πολύ πείνα. Και δεν έχει μιλήσει ακόμα ο Τσίπρας της Βραζιλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Φαταουλισμός της εξέδρας