ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΜΕΣΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΛΕ, ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

 

Ο Μαραντόνα γεννήθηκε στο δρόμο. Πήγε σχολείο στο πεζοδρόμιο και απεφοίτησε με άριστα και έπαινο. Δίπλωμα αλητείας πήρε ο Μαραντόνα και του ταίριαζε στη ψυχοσύνθεσή του να ΄ναι τσαμπουκάς και νταής. Καμμία σχέση με τον οικότροφο Μέσι που ανατράφηκε από πιτσιρικάς στην καλύτερη ποδοσφαιρική ακαδημία του κόσμου, αυτή της Μπαρτσελώνα. Αλητόπαιδο ο ένας, κολεγιόπαιδο ο άλλος.

Στο θρόνο υπάρχουν δύο, ο Πελέ και ο Μαραντόνα. Δεν μπαίνει καν συζήτηση ότι όντως ο Μέσι είναι ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής της εποχής του. Είναι ο πρώτος. Αξίζει, όμως, να χρισθεί με στέμμα; Αυτό θα γίνει μόνον αν εκθρονίσει τον συμπατριώτη του Μαραντόνα. Έστω αν σταθεί επάξια στο πλάι του. Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο που πήρε η Αργεντινή ταυτίστηκε με το όνομα του δικτάτορα Βιντέλα. Στην ομάδα του 1978 δεν υπήρχε ο υπερπαίκτης, αυτός που ξεχώριζε από τους άλλους. Το δεύτερο, το μουντιάλ του 1986, ήταν προσωπική υπόθεση του Μαραντόνα. Αυτός, μόνος του. Απλά οι συμπαίκτες του τον ακολούθησαν.

Στο μουντιάλ του 2010 ο Μέσι ήταν άγκολος. Δεν σκόραρε. Στην Αργεντινή του 2014 είναι μακράν ο καλύτερος. Δεν τα κατάφερε, όμως, να οδηγήσει την ομάδα στην κούπα. Ούτε σ' αυτόν οφείλεται η πρόκριση μέχρι τον τελικό της Βραζιλίας.

Θα προλάβει το 2018, σε ηλικία 31 χρονών, ο Λιονέλ Μέσι να δικαιώσει την ποδοσφαιρική του ανωτερότητα με την κατάκτηση του μουντιάλ; Δεν είναι χλωμό, είναι απίθανο. Το παλληκάρι έχει ξεζουμιστεί.

Διαβάστε ακόμα:

Ακόμα και ο πιο ευφυής παίκτης