ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΕΣΤΗΣΕ ΔΥΟ ΣΚΗΝΙΚΑ

 

Πριν από τον τελικό του μουντιάλ έγιναν χοντροί τσαμπουκάδες ανάμεσα σε Βραζιλιάνους ακτιβιστές και μπάτσους συμπατριώτες τους. Η γνωστή ιστορία, που ξεκίνησε και πριν από τους αγώνες. Γιατί η κυβέρνηση να ξοδευτεί στο πανηγύρι του ποδοσφαίρου ενώ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες κοινωνικού χαρακτήρα.

Γίνεται ο τελικός και οι δυο πλευρές περίμεναν να ξεσπάσουν, να δώσουν την παράστασή τους μετά την παράταση. Έτσι πάει. Το αποτέλεσμα του αγώνα ορίζει τις αντιδράσεις. Έχασε η Αργεντινή και στο Μπουένος Αϋρες επιτόπου στήθηκε μια μικρή κόλαση. Τυφλά κτυπήματα βίας. Κάποιοι, κυρίως νεαροί, κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν  μπροστά τους.

Η ίδια η αργεντίνικη αυτή τσογλαναρία θα έστηνε άλλο σκηνικό, εθνικής υπερηφάνειας και λαϊκού θριάμβου, στην περίπτωση που η ομάδα κατακτούσε το μουντιάλ. Αυτό συνέβη στην Γερμανία. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Deutschland. Uber Alles.

Μη το λησμονήσουμε. Σε μια άλλη γωνία της γης, στη Λωρίδα της Γάζας, έπαιζε άλλο θέατρο στη σκια του μουντιάλ. Αργεντινή η, Γερμανία; Ισραήλ ή, Παλαιστίνη;

Διαβάστε ακόμα:

Είμαι με την Ριάνα, όχι με τον Μέσι