ΕΠΡΕΠΕ Ο ΜΕΣΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΛΑ

 

Το ανέκδοτο της βραδιάς του τελικού ήταν η χρυσή μπάλλα που δόθηκε στον Μέσι. Ο αρχιπαιχταράς θα έπρεπε να την επιστρέψει στον Μπλάτερ ή, να τη δώσει κατευθείαν σε έναν Γερμανό. Να πει Οχι κύριοι, δεν την αξίζω.

Η ΦΙΦΑ είναι πολύ σοβαρή ιστορία. Στιγνή ιδιοκτήτρια της βιομηχανίας του ναρκωτικού. Το όπιο του λαού έχει γιγαντωθεί εμπορικά. Ποιος έπαιξε καλύτερα είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Σημασία έχει ποιος είναι το είδωλο. Το πρόσωπο που θα κάνει το μεγαλύτερο γκελ.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία έβγαλε από αυτό το μουντιάλ 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Από πριν είχε κανονίσει να μην πληρώσει καν το φόρο στο κράτος της Βραζιλίας που αντιστοιχεί σε 250 εκατομμύρια. Ο Μπλάτερ έχει εμπλακεί σε δεκάδες σκάνδαλα, όμως παραμένει αρχηγός εδώ και 16 χρόνια.

Τόσο χοντρό πακέτο με μοναδικό κόστος ένα γιουχάρισμα. Όπως έλεγε κι εκείνο το αρχιλαμόγιο, παράγοντας της Γκάνας που περιέγραφε πώς θα έστεινε φιλικά εθνικών ομάδων: "Ο κόσμος θα γκρινιάξει, θα αποδοκιμάσει και την άλλη ημέρα θα το έχει ξεχάσει. Εμείς στο μεταξύ θα έχουμε κονομήσει".

Διαβάστε ακόμα:

Σιγά τα νάυλον καλσόν σας