ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πηγή: INTIME
 

Στη ρουλέτα το «κόκκινο – μαύρο» θέλει υπομονή και όχι επιμονή. Δεν είσαι κολλημένος και προκατειλημμένος. Εσύ θα πας με την βούληση, με τη ροη της μπίλιας, με την εμφάνιση του ενός ή, του άλλου χρώματος. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, πόνταρε στο …μαύρο στη μπασκετική ρουλέτα. Κόκκινο οι Αγγελόπουλοι, μαύρο ο Βασιλακόπουλος.

Όλο αυτό τον καιρό, που παρατηρείται η διαμάχη μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΕΟΚ στο θέμα της ασφάλισης των διεθνών, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τήρησε αμυντική στάση. Δεν βγήκε στην αντεπίθεση,  πόνταρε στο μαύρο και περίμενε πότε θα του χαμογελάσει η μπίλια.

Τι, τέλος πάντως, είναι αυτό που πόνταρε στο μαύρο ο σωλήνας; Την πρόκριση της εθνικής ομάδας στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, που έγινε στην Κρήτη. Οι διεθνείς είχαν τις δυνατότητες να πλασαριστούν στον τελικό και να διεκδικήσουν τον τρόπαιο, αυτό περίμενε ο πρόεδρος. Αν συνέβαινε τότε καβαλάρης θα ήταν στη διαμάχη με τους ερυθρόλευκους. «Κύριοι, η εθνική ομάδα δεν χρειάζεται κανέναν παίκτη του Ολυμπιακού, εφόσον εσείς μας το παίζετε …βαρύ πεπόνι και δεν αφήνετε τους παίκτες να πάνε στην Ισπανία λόγω μιας υπόθεσης που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια» θα έλεγε μετά τον τελικό.

Η μπίλια, όμως, δεν έκατσε στο μαύρο, μετά την κατάληψη της έκτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ, και πλέον δεν υπήρχαν περιθώρια συζήτησης. Προστέθηκε και η απουσία του Κουφού και έτσι οι ερυθρόλευκοι παίκτες είναι αναντικατάστατοι. Αλλοιώς, τα 800 χιλιάρικα ευρώ που πλήρωσε στην ΦΙΜΠΑ για τη «wild card» θα πήγαιναν στράφι. Και το χειρώτερο είναι ότι οι επερωτήσεις στη Βουλή θα πήγαιναν σύννεφο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι η αλήθεια με τον Κουφό