ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

Πηγή: INTIME
 

“Δεν με ήθελε στην ομάδα ο Χενκ Τεν Κάτε διότι δεν του άρεσε το μοϊκάνα μαλλί μου”. Αυτό είπε ο Πολωνός Αρκάδιος Μάλαρτζ μ' ένα τρόπο λες και ο Ολλανδός πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν παράλογος. Δεν έχει δίκαιο ο παικτάκος.

Η δήλωση του Πολωνού δίνει την ευκαιρία να κάνουμε σοβαρή κουβέντα για τις τρίχες. Κι εγώ να ήμουν προπονητής δεν θα ήθελα παίκτη κουρεμένο, ούτε βαμμένο ινδιάνικα. Έτσι όπως περιποιούνταν τα μαλλιά τους κάποιοι άνδρες πρωτόγονοι που ζούσαν μέσα σε ζούγκλες.

Τι σχέση έχει το μαλλί, θα πει ο Μάλαρτζ και ο Πράνιτς και ο κάθε καραγκιόζης κομμωτικά. Παίζουν μπάλλα τα μαλλιά; Παίζουν και παραπαίζουν! Αν δεν παίζουν, τότε γιατί οι “μοϊκανοί” κουρεύονται έτσι φρικιαστικά;

Βεβαίως είναι φρικιό αυτός που κουρεύεται ανώμαλα, όχι κανονικά, όχι αισθητικά. Βεβαίως είναι θέμα αισθητικής. Και το λέω εγώ που εκτιμώ τους Μοϊκανούς, το κάθε τι που θυμίζει παληό. Θα τον έφτυνα, όμως σήμερα το παιδί της ζούγκλας αν παρουσιαζόταν στη φυλή του, στα χρόνια του, πριν 500 και χίλια χρόνια, με κούρεμα δυτικοευρωπαίου αστού.

Ο Σισαί, όμως, λέει ο Αρκάντιους Μάλαρτζ, αλλάζε κόμμωση κάθε εβδομάδα. Ο Σισαί είναι ο Σισαί, ενώ ο Μάλαρτζ παρέμεινε Μάλαρτζ, δεν έγινε Σισαί, επειδή “φόραγε” στο κεφάλι τη μοϊκάνα.

Διαβάστε ακόμα:

Μεταγραφές, το αιώνιο ναρκωτικό