ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Πηγή: INTIME
 

Ασόβαρη ιστορία είναι αυτή όταν μπλέκουν τον πατριάρχη με το ποδόσφαιρο, δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και με την ουσία τους, όταν μπερδεύουν τη θρησκεία με τις γηπεδικές μπίζνες. Να ξέρουμε τι λέμε. Γι' αυτό ο αποδυτηριάκιας θα ξεμπερδέψει τα πράγματα, έτσι όπως σκόπιμα και κουφά μπερδεύτηκε το έργο με Βαρθολομαίο, Μαρινάκη και Αλαφούζο. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Με την ευκαιρία του παιχνιδιού με την Φενέρ Μπαξέ Μαρινάκης και σία επισκέφθηκαν το οικουμενικό πατριαρχείο και επειδή κάτι έπρεπε να πει ο κύριος Βαρθολομαίος ο οικουμενικός είπε ο άνθρωπος του Θεού την τυπικούρα του. Ότι, δηλαδή, στον αθλητισμό έχει σημασία η ευγενική άμιλλα και δεν έχει προτεραιότητα πάντα η νίκη. Κάτι τέτοιο.

Κουφό. Αυτά περί ευγενικής άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι δεν τα λες όταν αναφέρεσαι στο ποδόσφαιρο. Αυτά έχουν σχέση με ολυμπιακούς αγώνες, κλασικό αθλητισμό, αρχαίο πνεύμα αθάνατο και τα λοιπά.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι αθλητισμός, είναι παιχνίδι. Άλλο ότι επιβάλλεται να διεξάγεται σε αθλητικά πλαίσια. Όταν, λοιπόν, αναφέρεσαι στη μπάλλα μιλάς για ανταγωνισμό, που δεν είναι κακό αυτό. Να μην υπάρχουν, δηλαδή, παράγκες και βρωμοδουλειές.

Παρακάτω. Για την επίσκεψη στο Φανάρι η ΠΑΕ του πρωταθλητή έδωσε ένα video στα μήντια κι ένα κείμενο στο οποίο αναφερόταν μία δήθεν δήλωση του κυρίου Βαρθολομαίου ότι ο Ολυμπιακός απέδειξε πως υπηρετεί την ευγενή άμιλλα.

Αυτό έγραφε το δελτίο τύπου της ΠΑΕ, αυτό μετέφεραν τα μήντια, προφανώς χωρίς να κάνουν τον κόπο να δουν, να ακούσουν το σχετικό video, όπου δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του πατριάρχη. Πιθανόν, όμως, τα μήντια να διεπίστωσαν ότι πράγματι ο Βαρθολομαίος λέει “Σημασία έχει η ευγενής άμιλλα μπλα μπλα” κι όχι ότι ο Ολυμπιακός υπηρετεί την ευγενή άμιλλα μπλα μπλα, όμως δεν ήθελαν να στεναχωρήσουν τον Μαρινάκη. Γιατί;

Επειδή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ενοχλούνταν αν δεν δημοσίευαν ό, τι τους στέλνει, ενώ ο πατριάρχης δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί όταν βάζουν στο στόμα του πράγματα που δεν έχει πει.

Παρακάτω. Μπαίνει στο κόλπο και ο τουητερίστας Αλαφούζος. Όχι, θα χάσει την ευκαιρία. Και μ' ένα tweet ψευτοκουλτουριάρικο αφήνει να εννοηθεί ότι έκανε γκέλα ο οικουμενικός πατριάρχης που με τη δήλωσή του “τίμησε” τον Ολυμπιακό. Τη γκέλα, όμως, την έκανε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο οποίος χωρίς να δει το video της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρέωσε στον Βαρθολομαίο ατάκα που δεν είπε ο χριστιανός.

Το tweet Αλαφούζου: “Όταν το μαύρο βαπτίζεται άσπρο εξασφαλίζεις θέση στον Παράδεισο ή, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου;”. Καλά κρασά.

Διαβάστε ακόμα:

Στο γήπεδο η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό