ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Απέκλεισε ήδη δύο ομάδες ο Αστέρας Τρίπολης και με το 2-0 του πρώτου αγώνα έχει στο τσεπάκι και την πρόκριση με την Μακάμπη του Τελ-Αβίβ. Η εβραϊκή ομάδα, βέβαια, δεν είναι ευρωπαϊκή, και τι δουλειά  έχει να παίζει σε κύπελλα Ευρώπης είναι μια άλλη ιστορία, όχι του παρόντος. Πριν 50 χρόνια, θυμάμαι, ένα φεγγάρι στο κύπελλο εκθέσεων, πρώην ΟΥΕΦΑ και σήμερα γιουρόπα έπαιζε και μια ομάδα από την Αίγυπτο. Μη ξεφεύγουμε.

Δεν ξεφεύγω αν θυμηθώ πάλι κάτι άλλο από το μακρυνό παρελθόν. Μας είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, το 1973, η παρθενική εμφάνιση στην Ευρώπη μιας επαρχιακής ομάδας, της μεγάλης τότε Παναχαϊκής. Μέχρι τότε δεν είχε παρουσία σε μπάλλα Ευρώπης, άλλη επαρχιακή ομάδα, εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Παναχαϊκή, λοιπόν, των Δαβουρλή και Ρήγα, Στραβοπόδη και Λεβεντάκου, Παπά και Λεβέντη, Σπεντζόπουλου και Τζανετουλάκου, Ανδρούτσου και Κάλφιν και Μιχαλόπουλου, έκανε δύο νίκες με την αυστριακή Γκρατς. Το γεγονός, τότε.

Μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο σήμερα, που έχει λόγο στο πρωτάθλημα, όχι σε ρόλο κομπάρσου, ο Αστέρας Τρίπολης δεν εντυπωσιάζει με τις προκρίσεις του στην Ευρώπη. Αυτή είναι η επιτυχία του! Να θεωρείται αναμενόμενη η πρόκριση του Αστέρα με ομάδες ισοδύναμες ή, μικρότερων κυβικών, όπως εκείνη η αγιοβασιλιάτικη της Φινλανδίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το παρασκήνιο για τον Σκωτσέζο αρχικόρακα