ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕΡΙΚΩΝ

Πηγή: INTIME
 

Ξεκίνησαν από χθες τα ματσάκια του πρωταθλήματος. Του καινούργιου πρωταθλήματος, που είναι τόσο παλιό και μυρίζει ναφθαλίνη. Κι όμως έχει το νόημα του. Δηλαδή; Το ποιος είσαι το λέει πρώτα το πρωτάθλημα σου. Τέλος! Στα είπα όλα.

Το ποιος είσαι σε οργάνωση και σε συμπεριφορά κοινωνίας στο δείχνει κατάμουτρα το ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα σου. Στο λένε ποιος είσαι και τα κόμματα σου, και τα κανάλια σου, και τα όργια στα πανεπιστήμια σου. Πιο ξεκάθαρα, όμως, για το πόσο γραφική, μίζερη, ανθυγιεινή, αντιαισθητική, αντιπαραγωγική είναι η κοινωνία σου, την καθρεφτίζει το εγχώριο πρωτάθλημα που από χθες Σάββατο έκανε πρεμιέρα.

Το ποιος είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και οι λοιπές αριστερές προοδευτικές δυνάμεις αποτελεί αντικείμενο καφενειακής κουβέντας. Της πλάκας ιστορία. Μιλάμε για το πρωτάθλημα, όχι για τα κομμάτια του, που είναι οι ομάδες. Μιλάμε για το πρωτάθλημα, για την συντεχνία των ΠΑΕ οι οποίες αδιαφορούν για την ηθική και αξιοπιστία του προϊόντος τους, του ποδοσφαίρου.

Σημασία έχει πόσο ποιοτικό και ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, όχι πόσο ζυγίζει η κάθε ομαδάρα. Ο άρρωστος οπαδός, βέβαια, γράφει κανονικά την ελεεινότητα που κουβαλάει το ελληνικό πρωτάθλημα, ας είναι μία ξεφτύλα και μισή, αρκεί η ομαδάρα του να το παίρνει.

Άρχισε, λοιπόν, ένα ακόμα ''πρωτάθλημα''. Ανέκδοτο. Ποιο πρωτάθλημα όταν δεν παράγει χρήμα; Όταν δεν μπορεί να ταίσει το ταμείο των περισσότερων ΠΑΕ. Όταν κάποιοι πρόεδροι των μικρών, των φτωχών ΠΑΕ, για να ζορίσουμε λίγο την κουβέντα, βγάζουν χοντρό μεροκάματο κάθε χρόνο, όμως χωρίς να κονομάνε τα μαγαζιά τους, οι ΠΑΕ.

Μία από τα ίδια θα είναι και το νέο πρωτάθλημα. Δεν αλλάζει ταυτότητα και εικόνα ούτε από την κυβέρνηση της... αριστεράς, ούτε από την εκλογή της νέας, της... αντισυστημικής διοίκησης της ΕΠΟ. Οι ρίζες της βρωμιάς είναι χρήσιμες, γι αυτό δεν κόβονται.

Πρωτάθλημα. Μία διοργάνωση πνιγμένη από ματσάκια ομάδων στην πραγματικότητα επιπέδου Β' εθνικής. Και, βέβαια, δεν πρόκειται να λείψει, “δικαιολογημένα” ή όχι, η απροκάλυπτη δυσφήμηση του ποδοσφαίρου από τις ίδιες ΠΑΕ. Σκυλεύουν αυτό το ποίο εμπορεύονται, το πρωτάθλημα. Ότι είναι στημένο, ότι ελέγχεται από το παρασκήνιο. Τα γνωστά.

Διαβάστε ακόμα:

Το μυστικό του μασέρ στον κερατά ποδοσφαιριστή