ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Είχαν τρομάξει κάποιοι από τα ραπόρτα ότι ο Αλαφούζος θα τα πει όλα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου. Αμάν! Ποια, άραγε, θα είναι τα τρομερά που θα ακουστούν. Ποιες, άραγε, θα είναι οι αποκαλύψεις που θα κάνει.

Θα τα πει όλα ο Αλαφούζος! Αυτή τη φορά το πράμα αλλάζει. Δεν θα πει τα μισά. Η πλάκα τέλος, δεν πάει άλλο, ό, τι βρώμικο παίζει θα βγει στον αέρα. Στήθηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, από δίπλα του το επιτελείο της ΠΑΕ, και η αγωνία που είχαν οι κάμερες είχε φθάσει στο κόκκινο, στο κατακόκκινο, όχι το ερυθρόλευκο, όχι στο κόκκινο με λευκά πουά.

Κι έρριξε τη μεγάλη μπόμπα ο Αλαφούζος. “Δεν άλλαξε τίποτα στο ποδόσφαιρο!”. Δηλαδή; Αυτό φθάνει και περισσεύει. “Δεν άλλαξε τίποτα! Όλα τα είδαμε στις διαιτησίες την πρεμιέρα του πρωταθλήματος”. Κάτι άλλο; Δεν υπάρχει άλλη μπόμπα.

Μιλάμε σοβαρά. Βεβαίως δεν έχει αλλάξει τίποτα στο πρωτάθλημα. Και πως θα μπορούσε να αλλάξει κάτι επί της ουσίας από τη μία στιγμή στην άλλη; Η έκπληξη θα ήταν να άλλαζε κάτι. Εκτός κι αν ο αρχηγός στο χώρο ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο λαοπλάνος. Ο γκραν σουξέ παραμύθης. Ο πολιτικός που παρουσίαζε το μαύρο για άσπρο.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπαλαμούτιαζε τον Αλαφούζο, και τον πιο αδικημένο της πιάτσας, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. “Ψηφίστε με να κάνω την Αλλαγή” έπαιζε το θέατρό του ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έγινε πρωθυπουργός, ξανάγινε πρωθυπουργός, αλλά το τελευταίο που σκεπτόταν ήταν να κάνει Αλλαγή. Κι όταν τον ρώτησαν, επιτέλους, πρόεδρε, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, τι απάντησε ο απατεώνας; “Η Αλλαγή έχει γίνει!”. Και έπειθε κόσμο.

Είναι λάθος να διαμαρτύρεται ο Αλαφούζος ότι τίποτα δεν άλλαξε στο πρωτάθλημα και να τα βάζει με τον αρχικόρακα, τον Σκωτσέζο Ντάλας. Τα πάντα έχουν αλλάξει! Απλά δεν υπάρχει κάποιος Παπανδρέου για να τον πείσει.

Διαβάστε ακόμα:

Το νταραβέρι και αλισβερίσι για Μανωλά