ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Πηγή: INTIME
 

Ο ΠΡΟΠΟΝΉΤΗΣ και δημοσιογράφος ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ γράφει στο site του αποδυτηριάκια για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας που αρχίζει σήμερα.

·         Το Μεξικό θα εμφανιστεί στο Μουντομπάσκετ με σημείο αναφοράς τον ΝΒΑερ Γκουστάβο Αγιόν, ένα καλό επιθετικό ψηλό. Σαν ομάδα οι Μεξικάνοι έρχονται με το ηθικό ψηλά καθώς τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί ακόμη και όταν παίζουν απέναντι σε ομάδες όπως η Αργεντινή και  η Βραζιλία.

·         Η Ουκρανία θα προσπαθήσει στην εμφάνιση – έκπληξη που έκανε στο  περσινό  Ευρωμπάσκετ παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές. Στον πάγκο βρίσκεται ένα μεγάλο όνομα του αμερικάνικου μπάσκετ, ο Φρατέλο, στο παρκέ κάνει κουμάντο ένας .. τρελός (αμερικάνος και αυτός)  ο Που Τζέτερς και στο ρόστερ βρίσκεται ίσως το μεγαλύτερο νέο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο 17χρονος Μίχαλιουκ.

·         Η Αυστραλία θα παίξει χωρίς τους Μπόγκατ και Μιλς που διαπρέπουν στο ΝΒΑ, αλλά παραμένει πολύ δυνατή ομάδα. Θα παρουσιάσει ένα από τους πιο θεαματικούς νέους παίκτες, τον 19χρονο Ντάντε Εξουμ που από τον Νοέμβριο θα παίζει στους Γιούτα Τζαζ.

·         Η Τουρκία με τον Αταμάν στον πάγκο της και χωρίς τους Τούρκογλου,  Ιλιάσοβα,  Ερντέν(δεν τον λες και απώλεια) και Καντέρ ψάχνει για μια διάκριση που θα δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις που κάνουν οι μικρές εθνικές  ομάδες  τη χώρας. Ηδη γίνεται μια προσπάθεια για ανανέωση και ονόματα σαν του Οσμαν και του Αλντεμίρ καλό θα είναι να τα συγκρατήσουμε.

·          Η νέα Τουρκία θα παίξει με πολύ πάθος και χωρίς άγχος γιατί οι προσδοκίες δεν είναι τόσο ψηλές, όσο στο παρελθόν.  Εχει και σχετικά εύκολο όμιλο, διότι εκτός των ΗΠΑ δεν υπάρχει ομάδα μεγαθήριο, οπότε μπορεί να κάνει ένα καλό ξεκίνημα και να χτίσει πάνω σε αυτό.

29-08-14lietuva

·         Αν δεν τραυματιζόταν ο Καλνιέτις ίσως θα έπρεπε να έχουμε αναφερθεί πολύ νωρίτερα στην Λιθουανία. Η απώλεια, όμως, του πιο ποιοτικού γκαρντ είναι μεγάλο πλήγμα για τον Καζλάουσκας, που φυσικά δεν πρόκειται να τα παρατήσει, αλλά αντικειμενικά οι δυνατότητες της ομάδας του μειώθηκαν κατά πολύ.

·         Η Κροατία με τον νέο άσσο του Ολυμπιακού, τον …αμερικανό Λαφαγιέτ στο τιμόνι, δύο πολύ ταλαντούχους νεαρούς στην περιφέρεια (Σάριτς, Μπογκντάνοβιτς) και με τον Τόμιτσας να δεσπόζει κάτω από τα καλάθια φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στην καλή περσινή της παρουσία στο Ευρωμπάσκετ. Αρκεί βέβαια να νικήσει και την ηττοπάθεια που την διακρίνει σαν ομάδα στις κρίσιμες στιγμές…

·         Η Σενεγάλη μας ενδιαφέρει …υποχρεωτικά διότι είναι ο πρώτος αντίπαλος της εθνικής μας. Το μεγαλύτερο της όνομα είναι ο Ντιένγκ, φετινός  ρούκι της Μινεζότα και ο Φαγιέ που έπαιξε πέρυσι στην Ελευσίνα και υπέγραψε στο Ρέθυμνο για τη νέα σεζόν.  Δείχνει να έχει δύναμη στους ψηλούς, αλλά παράλληλα και μεγάλα προβλήματα στα γκαρντ.

·         Την Φινλανδία δεν την εκτιμούσαμε ως πέρυσι, αλλά μετά την περσινή «σφαλιάρα» στο ευρωμπάσκετ  της  Σλοβενίας θα της δίνουμε περισσότερη σημασία. Κορυφαίος παίκτης της είναι ο Κόπονεν, αλλά το κύριο θέμα που δημιουργεί στους αντιπάλους της είναι η ικανότητα των παικτών της να σουτάρουν με καλά ποσοστά από μέση και μακρινή απόσταση. Την αδυναμία της ομάδας μέσα στο καλάθι προσπαθούν να την καλύψουν με την προσθήκη του Μέρφι.

·         Η Σλοβενία με τον Ζντοβτς στον πάγκο της (και με Ελληνα συνεργάτη, τον Στέφανο Δέδα) αντί τον Μάλκοβιτς και με τον Γκόραν Ντράγκιτς στο τιμόνι ευελπιστεί ότι θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Μουντομπάσκετ. Το όπλο της θα είναι η ταχύτητα του Ντράγκιτς που αν το κάνει αυτό στο ΝΒΑ ποιος να τον πιάσει από τον υπόλοιπο κόσμο;

29-08-14puerto

·         Το Πουέρτο Ρίκο δεν λείπει ποτέ από το Μουντομπάσκετ, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν διακρίνεται κιόλας. Φέτος θέλει να το αλλάξει αυτό! Με τους Μπαρέα και Αρόγιο στα γκαρντ και τον Μπαλκμαν σε ρόλο σκιάχτρου κάτω από τα καλάθια έχει τις προϋποθέσεις για να κάνει ζημιές! Αλλωστε για ένα ημίχρονο έκανε άνω - κάτω την εθνική Αμερικής στο πρόσφατο φιλικό που έπαιξαν οι δυό ομάδες στη Νέα Υόρκη. Σημειώστε ότι για πρώτη φορά στον πάγκο του Πουέρτο Ρίκο θα βρίσκεται Ευρωπαίος τεχνικός, ο Ισπανός Ολμος.

·         Για τον Αγιο Δομίνικο θα γράφαμε περισσότερα αν κατέβαινε να παίξει ο Αλ Χόφορντ, αλλά δεν…

·         Αντίθετα οι Φιλιππίνες βρήκαν άκρη με έναν άλλο ΝΒΑερ, τον Μπλάτσε και τον έπεισαν να φορέσει την φανέλα τους. Ετσι θα υπάρχει και ένας ψηλός στην πεντάδα τους…

·         Η Αίγυπτος προτίμησε να παίξει στο Μουντομπάσκετ με 12 παίκτες παίζουν στο ντόπιο πρωτάθλημα. Να δούμε αν θα τους βγει σε καλό…

·         Αντίθετα, η Νότια Κορέα θα έχει ένα ξένο! Τον Τάε Γιονγκ  Μουν, που μπορεί να ακούγεται σαν Κορεάτικο όνομα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τον 38χρονο πλέον Τζερόντ Στίβενσον που είναι γνωστός μας από τα χρόνια που έπαιξε (και μάλιστα πολύ καλά) στο Μαρούσι…

Αυτά λοιπόν για τις ομάδες. Θυμίζουμε τους τέσσερις ομίλους με την υποσημείωση ότι από κάθε γκρουπ περνάνε οι τέσσερις πρώτοι που πάνε κατευθείαν σε αγώνες νοκ άουτ, με τις ομάδες του πρώτου ομίλου να διασταυρώνοντα με εκείνες του δεύτερου και του τρίτου με τον τέταρτο. Καλή μας διασκέδαση...

Διαβάστε ακόμα:

Η άμυνα κρύβει τις απουσίες των ΗΠΑ