ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πηγή: INTIME
 

Διάβασα έναν παοκτσή δημοσιογράφο να λέει ότι κάθε χρόνο ελπίζει να γίνει η ανατροπή στο πρωτάθλημα. Να μη το ξαναπάρει ο Ολυμπιακός. Κι αυτή τη σαιζόν ελπίζει, όπως πέρυσι, πρόπερσι, να κατακτήσει το πρωτάθλημα μία άλλη ομάδα, όχι πάλι ο Ολυμπιακός. Τι λέει ο αποδυτηριάκιας;

Δεν υπάρχει καμμία ανατροπή αν χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, είτε σηκώσει την κούπα ο Παναθηναϊκός, είτε ο Πανθρακικός. Να προχωρήσω; Ναι, αλλά αυτά είναι για πολύ προχωρημένους.

Τι θα πει ανατροπή; Τι θα πει επανάσταση. Θα πει να αλλάξουν οι δομές του πρωταθλήματος. Να αρχίσουν να επικρατούν άλλες πρακτικές, άλλες αντιλήψεις. Κι αυτό γίνεται μόνο αν κυκλοφορεί η ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα. Αν σταματήσουν να βολεύονται κάποιοι με τα μικροσυμφέροντα που τους παρέχει αυτό το πρωτάθλημα.

Δεν λέει τίποτα να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ή, ο Αστέρας και ο Ατρόμητος, επειδή στον Ολυμπιακό συνέβησαν κάποιες περίεργες καταστάσεις. Είτε γιατί μαλακίστηκαν, είτε γιατί τους αποπροσανατόλισαν οι πολλές μεταγραφές, ακόμα και μία πιθανή επιτυχία στο τσάμπιονς ληγκ, να φθάσουν π.χ. στους “8”.

Μία ελπίδα υπάρχει να αποφασίσουν οι ενδιαφερόμενοι που σιτίζονται απ' αυτό το πρωτάθλημα. Να το ξαναπάρει ο Ολυμπιακός, να το ξαναπάρει, να το παίρνει συνεχώς. Μόνον, λοιπόν, αν απαξιωθεί εντελώς το πρωτάθλημα υπάρχει ελπίδα κάποιοι να ξυπνήσουν για να επανατοποθετήσουν τη δουλειά από την αρχή.

Αντίθετα, αν το χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, τότε θα πέσει το παραμύθι. Ότι κάτι άλλαξε, νέα εποχή, ότι νικήθηκε το κατεστημένο,ότι κτυπήθηκε το παρασκήνιο κι άλλα τέτοια πολιτικάντικα.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού