ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΤΕΛΙΚΑ, Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ

Πηγή: INTIME
 

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ

Με την Σενεγάλη πρωταγωνιστής ήταν ο Καιμακόγλου, με τις Φιλιππίνες έκανε  την ζημιά στον αντίπαλο ο Πρίντεζης και απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο η μπαγκέτα πήγε στα χέρια του Ζήση! Τρία διαφορετικά παιχνίδια, τρεις ξεχωριστοί παίκτες έκαναν την διαφορά στο ξεκίνημα της προσπάθειας που κάνει η εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Ακούγεται παράλογο, αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα, εξελίσσεται σε πλεονέκτημα, κάθε μέρα και περισσότερο, η απουσία των βασικών από την εθνική ομάδα.

Τελευταίο θύμα της πράγματι πλουραλιστικής εθνικής ομάδας μπάσκετ ήταν το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο νίκησε με 90- 79! Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα προκρίθηκε και μαθηματικά στη φάση των «16». Το ματς ήταν ντέρμπι για 15 λεπτά, ωστόσο στη συνέχεια οι διεθνείς ανέβασαν στροφές, έδειξαν σοβαρότητα και με καλές επιλογές στην επίθεση πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Η ελληνική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την απουσία του τραυματία Κάρλος Αρόγιο και από το τέλος της δεύτερης περιόδου μέχρι και την λήξη του αγώνα κυριάρχησαν στο παρκέ. Ο Νίκος Ζήσης ήταν ο χθεσινός ηγέτης της εθνικής, όχι μόνο γιατί  ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους (1/2βολ., 3/34διπ., 4/5τριπ.), 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και μόλις ένα λάθος, αλλά κυρίως διότι όλα αυτά τα έκανε στις στιγμές που έπρεπε, όταν ο αντίπαλος πίεζε, η, όταν προσπαθούσε  να πλησιάσει στο σκορ.

Η σοβαρή ομάδα πριν από τον αγώνα μελετάει τον αντίπαλο της, ασχολείται με τα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη και προετοιμάζεται για το πως θα αντιμετωπίσει τον καθένα ξεχωριστά. Το σκάουτινγκ που ετοίμασε ο Ολμος, ο Ισπανός τεχνικός του Πουέρτο Ρίκο, για την Ελλάδα και τους παίκτες της, πήρε ένα τεράστιο μηδενικό. Ο Καιμακόγλου και ο Πρίντεζης, οι προηγούμενοι σκόρερ της εθνικής δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους και τον κατέστρεψαν ο Ζήσης, ο Μπουρούσης, ο Αντετοκούμπο και ο Σλούκας, που μπήκε δωδέκατος από τον πάγκο, αλλά ήταν σούπερ στα 11 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Κατσικάρη.

Η Ελλάδα, λοιπόν, από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται, την στιγμή που η Σενεγάλη και οι Φιλιππίνες -ναι, οι ομάδες που νίκησε εύκολα η εθνική μας- τρομοκρατούν μεγαθήρια όπως η Κροατία και η Αργεντινή. Επόμενος στόχος είναι η πρωτιά και τα δύο προσεχή παιχνίδια με Κροατία και Αργεντινή θα κρίνουν τα πάντα. Ως τότε χαμηλά η μπάλα...

Διαβάστε ακόμα:

Ελλάς, Ελλήνων, μπασκετμωλιστών