Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 

«Αν δεν είχα μπλέξει με τα ναρκωτικά, θα είχα πετύχει περισσότερα στη ζωή μου». Καλώς τον Ντιέγκο! Ο μεγάλος, ο πολύ μεγάλος Μαραντόνα πρόσθεσε ότι μ’ έχουν σακατέψει τα ναρκωτικά, με βλέπουν οι κόρες μου και νομίζουν ότι είμαι 20 χρόνια μεγαλύτερος.

Δυο πράματα. Το ένα ότι τα ναρκωτικά δεν του έκαναν καμμία ζημιά. Να ξέρουμε τι λέμε. Ο χαρακτήρας του Αργεντίνου έφταιγε.

Δεν παίζω με τις λέξεις. Ποια ναρκωτικά, ποιες καταχρήσεις, ποιος τζόγος, ποιο αλκοόλ. Εσύ φταις, κύριε. Ο καθένας μας που χάνει το μέτρο. Που ενώ γνωρίζει τι τον περιμένει όταν μπει στο λούκι, συνεχίζει.

Είμαστε αδύναμοι, ρε. Ούτε οι ουσίες και τα ξενύχτια, οι υπερβολές και οι καταχρήσεις φταίνε. Ούτε οι άνθρωποι φταίνε, όμως. Φταίει η αδύναμη φύση μας.

Δεν τελειώσαμε. Το δεύτερο που θέλω να πω. Παρά το γεγονός ότι ο Μαραντόνα είχε παραβυθιστεί στα ναρκωτικά, έκανε πολλά στη ζωή του. Πάρα πολλά. Λεφτά, όνομα και είχε την αγάπη από τον κόσμο. Γιατί; Επειδή ήταν όχι μεγάλος πολιτικός και καλλιτέχνης, επιστήμονας και λογοτέχνης, αλλά πολύ μεγάλος, μοναδικός ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε ακόμα:

Το μετάλλιο του σκουπιδιάρη τού έδωσε το κόμμα